10 porunci pentru a ramâne fit in vacanta

15 august 2007

10 porunci pentru a ramâne fit in vacanta

     1. Sus pe scari

     La hotel sau chiar daca ajungeti la Tour Eiffel renuntati la lifturi si urcati scarile. Doar 10 minute de urcat scarile va sigura arderea a 100 de calorii, si stiti foarte bine ca fiecare calorie conteaza. Daca stati sa va gândi100 de calorii in fiecare zi va asigura pierderea a 5 kg la sfârsitul unui an.

     2. Vizitati per pedes, nu din taxi sau masina personala

     De la minunatele parcuri londoneze la Tianamen, oriunde ai ajunge nu renunta niciodata la minunatiile ce ti le ofera o plimbare intr-un loc nou. Tocmai de aceea nu va blocati intr-un taxi , parcurgeti fiecare metru patrat de teritoriu nou cucerit.

     3. Jucati-va alaturi de copii

     Stati fara grija, relaxati-va si stati la soare…dar mai mult ca orice jucati-va cu cei mici. Nici nu sti’i câte calorii puteti pierde asa. Mergeti la piscina, plimbati-va cu bicicleta , culegeti scoici, jucati-va ping-pong... nu va feriti de nici o activitate fizica ce va poate scapa de câteva calorii.

     4. Planuiti activitati fizice pe parcursul intregii zile

     V-ati gândit sa plecati dis-de-dimineata la o plimbare intrun muzeu sau o catedraIa? Dupa prânz faceti ceva aerobic sau jucati-va cu cei mici. Mergeti la plimbare prin parc sau la malul marii. Cereti informatii despre punctele cheie de vizitat de la angajatii hotelului in care v-ati cazat.

     5. Transformati terminalul aeroportului in pista de maraton

     Decât sa stati degeaba cât timp asteptati plecare avionului mai bine va puneti castile mp3-ului in urechi si incepeti o plimbare prin terminal. Nu e un exercitiu obisnuit dar nu uitati: fiecare activitate fizica inseamna ceva. 15 minute de mers sunt echivalente cu 100 de calorii pierdute si in plus nu veti fi atât de suparati daca avionul are intârziere.

     6. Numai fittness

     Atunci când faceti rezervari la hotel aveti grija, alegeti numai centre care au sali de fitness sau macar care au in apropiere o sala de gimnastica. Daca in fiecare dimineata veti face câteva exercitii atunci cu siguranta veti avea o vacanta perfecta si veti fi mult mai sanatosi si mai plini de viata.

     7. Break free – explorati toate posibilitate

     E grozav sa aveti o sala de gimnastica la dispozitie dar nu uitati ca vacantele sunt o perioada dedicata distractiei. Asa ca urmati-va instinctul si explorati toate posibilitatile si limitele dumneavoastra. Copii vor sa mergeti pe munte? Faceti-le pe plac. Scuba? Snowbord? Volei? Alaturati-va. Mergeti si la lectii de salsa daca aveti posibilitatea…nu refuzati absolut nimic.

     8. Alegeti un restaurat la distanta rezonabila de locul de cazare

     De ce sa luati un taxi când va puteti bucura de o plimbare pâna la restaurant. |n plus daca va plimbati dupa o masa copioasa evitati depunerea zaharului.

     9. Tintiti spre mentinerea formei visate

     In perioada vacantei nu aveti la fel de mult timp pentru exercitiu fizic ca in celelalte perioade ale anului, dar asta nu ar trebui sa reprezinte o problema. Amintiti-va tot timpul ca e mai bine sa faceti cât de putina miscare pentru a va mentine forma initiala.

     10. Bucurati-va de rezultat

     De fiecare data când va treziti, anticipati minunatele clipe pe care le veti savura in ziua respectiva. Bucurati-va de familie si de dumneavostra insiva... nu uitati niciodata cât de minunat e sa fii sanatos, fit si inconjurat de cei dragi.

sursa: Fit&Form;

taguri: slabire, fitness

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!