Exercitii yoga pentru a scapa de colaceii de pe burta

04 noiembrie 2004 | Autor: Mihaela Preda

Exercitii yoga pentru a scapa de colaceii de pe burta

     Cele mai multe femei se confrunta cu problema grasimii depuse pe abdomen. Nu este neaparat o problema a femeilor supra ponderale. Colaceii de pe burta apar chiar din adolescenta, chiar si la fete slabe si toate stim ca scapam de ei destul de greu.
     Daca ai incercat toate metodele posibile, de la exercitii la diete, fara succes prea mare, incearca exercitiul yoga pe care ti-l propunem. Este stiut ca grasimea depusa pe burta nu are legatura cu restul depozitelor de grasime din alte parti (coapse, de exemplu). Zona stomacului este foarte bogata in vase sanguine si receptori ai cortizonului. Cortizonul este hormonul care regleaza metabolismul in momente de stres. Cu cit esti mai stresata intr-o zi, cu atit nivelul cortizonului din corpul tau creste, in consecinta si grasimea depozitata pe burta creste.

 

     Exercitiul urmator este recomandat si femeilor aflate la menopauza, fiindca reduce riscul diverselor boli la nivelul aparatului digestiv.

     Aseaza-te pe burta. Arcuieste-ti picioarele in sus si prinde gleznele cu miinile. Trage de picioare pina simti ca singura parte a corpului cu care atingi podeaua este burta. Priveste in sus, inspira si expira amplu. Dupa aproximativ un minut da drumul picioarelor si relaxeaza-te. Intoarce-te pe spate. Inspira, apoi indoaie piciorul sting de la genunchi. Fara a expira, cu degetele piciorului lipite, adu genunchiul pe burta, pina reusesti sa il atingi cu nasul. In tot acest timp piciorul drept ramine drept. Tine-ti respiratie timp de 4-5 secunde, apoi relaxeaza-te si repeta procedura si cu dreptul.

     Acest exercitiu te va ajuta sa iti eliberezi stomacul, deci se poate sa simti nevoia, dupa aceea, sa mergi la toaleta. Circulatia in tot corpul se va regla si te vei simti mai inviorata, mai usoara. Poti repeta de cite ori vrei acest exercitiu, dar cel putin de 2 ori pe zi, daca vrei sa vezi rezultate si in diminuarea grasimii de pe abdomen.

sursa: beautycenter.ro

taguri: yoga, vergeturi

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!