Creveti betivi

22 februarie 2011 | Autor: Andrei Crivat

Creveti betivi

Chiar mi-era poftă de creveți. Din păcate, n-am găsit cruzi, așa că a trebuit să iau prefierți. Dar m-am purtat delicat cu ei. I-am lăsat să se dezghețe încet în frigider, fără să-i forțez, ca să nu le schimb textura. Rețeta de creveți bețivi (Jeui Ha) am cules-o din cartea electronică a lui Radu, "Bucătăria chinezească". Mi-a plăcut pentru că, deși e foarte, foarte simplă, e maxim de aromată.

Ingrediente

  • 500 g creveți
  • 2 fire de ceapă verde
  • 1 ardei iute roșu
  • 100 ml vin alb sec (asta pentru că n-am avut vin de orez)
  • 2 linguri de brandi
  • 2 cm de rădăcină de ghimbir
  • coaja și sucul de la o limetă
  • sare și piper

Rețetă

După ce s-au dezghețat creveții de tot (i-am lăsat la dezghețat într-o sită, la frigider) i-am acoperit cu vinul și brandy-ul. După care am pus pus ceapa verde tocată, ghimbirul dat pe răzătoare și zeama de limetă. Am mai pus și sare și piper alb.

I-am lăsat să stea o oră în acest mediu ambiant plăcut și plin de miresme.

Apoi am încins o lingură de ulei în noul meu wok. Am scos creveții din marinadă și i-am pus la prăjit. I-am lăsat fix 2 minute, amestecându-i. După care i-am pus pe-o frunză de salată verde și peste ei am presărat coaja de limetă rasă și ardeiul iute, tăiat rondele. Dacă n-ar fi nevoie să stea o oră ca să se împrietenească cu aromele din marinadă, ar fi, cred, cea mai rapidă rețetă pe care am făcut-o vreodată. Poftă bună :)

sursa: Ebucataria.ro

taguri: creveti, ceapa verde, ardei iute

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!