Ciorbă de pui

06 ianuarie 2011

Ciorbă de pui

Ingrediente:
•500 grame carne de pui
•1 bucată ţelină (rădăcină)
•2 morcovi
•1 păstârnac
•1 pătrunjel (rădăcină)
•2 ardei graşi
•2 dovlecei
•1 ceapă
•roşii sau bulion
•2 cartofi
•1 legătură leuştean
•1 litru borş
•4 litri apă
•sare (după gust)
•fidea (facultativ)
•mazăre (facultativ)
•fasole păstăi (facultativ)
•orez (facultativ)

Mod de preparare:

O oală de 8-10 litri se umple pe jumătate cu apă. Se adaugă carnea de pui şi sare după gust. Se pune la fiert. Se spumează, după care se continuă fierberea. Dacă se fierbe la presiune, se fierbe aproximativ 20 - 25 de minute. Dacă se fierbe în oală deschisă, se fierbe aproximativ 1 oră - 1 oră jumătate. Dacă s-au fiert pulpele de pui, acum carnea poate fi îndepărtată de pe os şi tăiată în bucăţi mai mici. Se introduce înapoi în oală. Se adaugă apoi legumele: cartofii şi dovleceii tăiaţi cubuleţe, ţelina, morcovul, păstârnacul, pătrunjelul, ceapa, ardeii, roşiile date prin robot. Se mai pot adăuga şi alte legume (mazăre, păstai, orez). Se completează cu apă dacă e necesar. Se mai fierbe amestecul aproximativ 5 minute la presiune sau jumătate de oră în oala deschisă.

Separat se fierbe borşul. Dacă se foloseşte bulion, atunci acesta se amestecă în borşul fiert până se omogenizează.
Tot acest amestec se adaugă în ciorbă şi se amestecă. Acum se poate adăuga şi fidea. Se mai dă într-un clocot şi gata. Se adaugă şi leuşteanul tăiat mărunt.

sursa: Delicatesa.ro

taguri: ciorba pui, bors, dovlecel, rosii, ardei gras

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!