Mituri false despre dietele pentru slabit

24 iunie 2005 | Autor: Ramona Miron

Mituri false despre dietele pentru slabit

     Ne-am lasat cu toate seduse la un moment dat de regimuri sau practici menite sa ne faca sa slabim usor, rapid si definitiv. Si care duc, din nefericire, la punerea in pericol a sanatatii.Petru a evita ce e mai rau, ideal ar fi sa slabim in mod natural, ascultand doar de corpul si de forma noastra fizica si psihica. Dar si mai bine ar fi sa nu ne ingrasam...
     Astfel, randurile urmatoare vor incerca sa schiteze o vedere de ansamblu a anumitor procedee si regimuri nu chiar atat de indicate pe cat sunt de laudate. Criticandu-le, vom invata sa le recunoastem mai bine si evitam atat eforturile inutile si chiar periculoase, cat si riscurile unei noi luari in greutate: in primul rand sa nu ne mai ingrasam!

 

REGIMURI CELEBRE

Regimul Hollywood

     Este vorba despre o cura exclusiva de fructe, nimic altceva decat fructe. Provoaca un proces rapid de slabire, intr-adevar, dar in detrimentul tesutului muscular: carente in proteine, calciu, vitamine liposolubile (A, D, E si K).
     Riscam sa ajungem astfel intr-o stare de malnutritie, slabind la intamplare, consumand prea mult zahar si iritandu-ne astfel intestinele din cauza exceselor de fibre alimentare.

Regimul de tip Montignac

     Montignac se bazeaza pe indexul glucidic al alimentelor ce indica cantitatea de insulina secretata dupa absorbtia unui anumit aliment. Dar acest index depinde si de calitatea meselor. Este pacat sa ne privam de cartofi, paste fainoase, care sunt atat de necesare organismului nostru.
     De fapt, asocierile lipide-glucide sunt aproape inevitabile: cum sa nu ti se faca greata de pateu fara paine sau toast? Si ce ai putea face cu untul la discretie la micul dejun fara o bucatica de corn?
     Pierderea in greutate inregistrata e datorata acestei restrictionari calorice instinctive, si nu faptului ca se asociaza lipidele cu glucidele. De altfel, teoria asocierilor nu are nici o baza stiintifica. Atentie deci la dezechilibrele care pot surveni, la frustrari si la ingrasare. Aceasta este inevitabila pentru ca nu se incearca in nici un fel reeducarea comportamentului alimentar, iar consumarea de grasimi fara nici o restrictie risca sa devina obicei!

sursa: Centrul de slabire si remodelare corporala Adorata

taguri: diete, slabit, mituri

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!