Mituri false despre dietele pentru slabit

24 iunie 2005 | Autor: Ramona Miron

Mituri false despre dietele pentru slabit

MARILE ABERATII

Postul negru

     Este vorba despre suprimarea totala a oricarui fel de aliment, fiind deseori permis aportul de apa, mai ales infuziile si supele strecurate.Acest post negru poate fi tinut in locul unei mese dupa ce am mancat prea copios, dar tinut mai multe zile este foarte periculos. Tulburarile de metabolism sunt de asemenea natura incat exista perturbari fizice cat si psihice.
     Greutatea scade brusc, dar in detrimentul masei active provocand oboseala , infectii, tulburari cardiace si nervoase. Punerea la loc a kilogramelor pierdute este inevitabila. Deci, ....fara post negru!

Regimul anti-lichid

     Este vorba despre o restrictie hidrica, avand drept consecinta aporturi calorice necontrolate. Aceasta metoda se bazeaza pe faptul ca actiunea de a bea apa intensifica tranzitul intestinal, provocand astfel senzatia de foame. Riscurile asociate unei astfel de practici sunt foarte grave, desi alimentele contin, in mod natural apa, aport care s-ar putea dovedi satisfactor: acumularea reziduurilor „toxice”, tulburari renale, probleme cardiace, oboseala... sunt cele mai importante. Pierderea in greutate se datoreaza doar deshidratarii celulare. Acest regim este pur si simplu absurd si neintemeiat.

Regimul mesei unice

     Este o practica din ce in ce mai raspandita , dar care care dezechilibreaza repartitia zilnica. Bineinteles ca, intr-o prima faza, poate impiedica mobilizarea grasimilor de rezerva, dar intr-o a doua faza, dupa ce organismul s-a adaptat la noile conditii, va favoriza o noua luare in greutate prin formarea de rezerve adipoase.
     De fapt, pentru a compensa „golul’ creat prin sarirea uneia sau a mai multor mese, organismul se va adapta, absorbind cat mai multe grasimi, asigurandu-si astfel suficente rezerve. Astfel, pierderea in greutate este inexistenta.

sursa: Centrul de slabire si remodelare corporala Adorata

taguri: diete, slabit, mituri

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!