Mituri false despre dietele pentru slabit

24 iunie 2005 | Autor: Ramona Miron

Mituri false despre dietele pentru slabit

CONCEPTELE FILOZOFICE

Crudivorismul

     Este permisa consumarea oricarui tip de aliment, insa numai in stare cruda, singurele preparate acceptate fiind painea si biscuitii. Aceasta practica provine dintr-o morala , si nu dintr-o realitate stiintifica si este destul de derutanta , dificila de pus in practica in societate provocand intoleranta digestiva.

Vegetarianismul

     Acest regim se bazeaza exclusiv pe consumul de alimente de origine vegetala. De fapt, se bazeaza pe o ideologie morala - „sa nu consumi cadavre de animale’ si pe faptul ca exista riscul ca toate alimentele de origine animala sa contina foarte multe toxine. Acest regim este periculos pe termen lung, provocand carente mari de proteine, calciu si fier.
     Nu trebuie confundat cu regimul lacto-ovovegetarian, care permite consumul de lactate, oua, branzeturi uneori si consumul de peste. Oricum ar fi, nici unul, nici altul nu sunt eficiente pentru o cura de slabire, fiind puse in practica in cu totul alte scopuri.

     In concluzie, toate aceste regimuri si practici de slabire nu diminueaza numai masa grasa, ci, mult mai frecvent masa hidrica si musculara. Aceste regimuri sunt adesea sarace in proteine, produc carente grave de vitamine si saruri minerale, cu prea putine calorii fiind complet dezechilibrate.
     Asa ca, dragele mele, evitati aceste capacane, care nu numai ca nu va ajuta sa slabiti, dar va afecteaza si sanatatea.

     Sa fiti adorate!

sursa: Centrul de slabire si remodelare corporala Adorata

taguri: diete, slabit, mituri

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!