Stralucire si extravaganta la

30 ianuarie 2006 | Autor: Daiana Arpad

Stralucire si extravaganta la
copyright: gettyimages

     Saptamana aceasta a avut loc in capitala Frantei un eveniment mult asteptat de iubitorii modei din intreaga lume: Paris fashion week. Creatiile e designerilor din intreaga lume, pentru sezonul de primavara-vara 2006, au uimit audienta. Rochii de seara in stil retro, al caror pret porneste de la 20.000 de lire sterline si colectii casual din satin si tafta, haine din blana naturala sau artificiala, toate au fost extrem de bine primite de public si critici deopotriva.

     Vedetele saptamanii au fost, cum era de asteptat, Dior, Armani si Valentino, ale caror prezentari au fost adevarate show-uri de lumini, culori si materiale glamour. Dior, prin designerul englez John Gallian,o a impresionat prin creatiile de inspiratie gotica. Manechinele au defilat in rochii rosii cu corset si trena ampla, in stil medieval, asoratate cu crucifixuri mari si cizme inalte si un machiaj teatral.

     Giorgio Armani, in schimb, a optat pentru combinarea stilului sexy cu cel elegant, iar rezultatul a fost indelung aclamat de public. El a imbinat satinul argintiu cu crinolinele care subliniaza talia, pentru a evidentia feminitatea si, spune artistul, “pentru ca femeile sa se uite cu placere in oglinda”.

     Valentino s-a orientat catre stralucirea oferita de diamante si cristale, strecurate in matasea rochiilor cu trena si costume din casmir in stil clasic.
     De altfel stilul clasic si cel retro i-a inspirat pe majoritatea designerilor, la aceasta editie a Paris Fashion Week. Libanezul Elie Saab recunoaste ca sursa sa de inspiratie a fost femeia americana a anilor ’50 – ’60, sexy si putin timida, insa in forma si preocupata de silueta.

taguri: moda, catwalk, Paris, designeri, silueta, rochii, stil

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!