“Ziua Părinţilor de Îngeri” marcată în 18 mari oraşe

27 mai 2010

“Ziua Părinţilor de Îngeri” marcată în 18 mari oraşe

Pentru că „nicio talpă  nu este atât de mică, încât să nu lase nicio urmă  pe lumea asta!”, Organizaţia E.M.M.A. - Eternul Miracol Materna Alinare, iniţiată şi susţinută de actriţa Bianca Brad, organizează duminică, 30 mai, la ora 17:30, pe stadionul Iolanda Balaş din Bucureşti şi în alte 17 mari oraşe, a treia ediţie a manifestărilor cunoscute din anii trecuţi cu numele de “Ziua Părinţilor de Îngeri”. Susţinând drepturile părinţilor de a-şi comemora cum se cuvine copiii născuţi fără viaţă sau plecaţi prea curând din această lume, simpatizanţii E.M.M.A. vor aprinde anul acesta lumânări, simultan, în 14 oraşe din România şi în 4 oraşe din afara ţării, respectiv în Anglia (Londra), Canada (Vancouver), Franţa (Jossigny) şi Germania (Offenburg).

   “În fiecare an încercăm, şi în acest mod, să oferim părinţilor care au trecut prin drama pierderii unui copil, suportul emoţional de care ştim că au nevoie indiferent de circumstanţele care au marcat această tragedie. Din proprie experienţă ştiu că nici un om nu trebuie să treacă singur prin aşa ceva şi că o vorbă bună spusă cu sinceritate poate face diferenţa majoră între un suflet chinuit şi un om pe cale să accepte încercările vieţii” spune actriţa Bianca Brad. La ora 17.30 vor fi aprinse lumânări în memoria copiilor pierduţi şi vor fi înălţate baloane colorate, ca ritual simbolic de despărţire a celor îndureraţi de copiii duşi din lumea celor vii.   

Este o nouă acţiune din campania “Mame de Îngeri”, iniţiată de actriţa Bianca Brad, care continuă demersurile de sensibilizare a societăţii româneşti cu privire la drama mamelor care şi-au pierdut prematur copiii. E.M.M.A. este singura organizaţie din România  care vine în ajutorul mamelor/familiilor care au pierdut un copil şi luptă pentru schimbarea atitudinii societăţii civile faţă de aceste tragedii, pentru schimbarea  legislaţiei în  privinţa recunoaşterii identităţii fătului de la minim 20 de săptămâni de sarcină cu toate drepturile care decurg din acest fapt dar şi pentru a reduce rata mortalităţii infantile. 

Pentru a face cât mai vizibil numărul îngrijorător de mare al copiilor care mor anual în România înainte sau imediat după naştere şi a se lua măsuri radicale pentru a preveni şi a reduce numărul acestor drame, E.M.M.A. aşteaptă foarte mulţi participanţi la manifestările care vor avea loc în următoarele oraşe: 

 1. BUCUREŞTI - Stadionul Iolanda Balaş

 2. BAIA-MARE - Câmpul Tineretului de lângă Stadionul de fotbal

 3. BOTOŞANI - Pietonalul Unirii

 4. BRAŞOV - Parcul Titulescu

 5. BUZĂU - Parcul Crâng

 6. CLUJ NAPOCA - Parcul de la Belvedere

 7. CONSTANŢA - Plaja Modern

 8. CRAIOVA - Parcul Nicolae Romanescu

 9. DEJ - Parcul mic din Piaţa Bobâlna

 10. IAŞI - Parcul de la Palatul Culturii

 11. ORADEA- Parcul Copiilor - Rogerius

 12. SIBIU - Parcul Sub Arini, la statuia lui Mihai Eminescu

 13. TÂRGU-JIU - În faţa Catedralei Sfinţii Voievozi

 14. TIMIŞOARA - Biserica Ortodoxă din Piaţa Eforie 

E.M.M.A. - Eternul Miracol Materna Alinare, este o organizaţie neguvernamentală, nonprofit, a cărei activitate se desfăşoară pe bază de voluntariat şi care sprijină familiile care trec prin drama pierderii unui copil, în mod special, pe cele care îşi pierd copilul înainte ca acesta să se nască, durerea lor fiind cel mai puţin înţeleasă.

******************

Pentru mai multe informaţii despre eveniment, locatii si date de contact, cei care doresc să participe la această acţiune sau cei care doresc să-şi împărtăşească experienţa trăită sau să încurajeze această iniţiativă sunt invitaţi să acceseze pagina de internet www.OrganizatiaEmma.ro, să trimită e-mail pe adresa: contact@organizatiaemma.ro sau scrisoare la adresa: Oficiul Poştal 26, CP 383.
 

taguri: parinti, copii, ingeri

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!