Loredana sustine campania Avon impotriva cancerului la san

03 octombrie 2007 | Autor: Andreea Catu, specialist relatii publice

Loredana sustine campania Avon impotriva cancerului la san

     Despre implicarea Loredanei in campania “1 din 8 femei – Afla ca esti bine”

     Alaturarea Loredanei in campania Avon impotriva cancerului la san reprezinta o consecinta fireasca a faptului ca aceasta problema nu poate fi ignorata.
“Cred ca multi dintre noi au de spus o poveste despre cineva drag care a luptat sau se lupta cu cancerul la san. Unele femei reusesc dar foarte multe pierd. Mie mi s-a intamplat acum trei ani sa pierd pe cineva foarte drag. Dupa mai mult de sapte ani de lupta cu boala timpul n-a mai avut rabdare. Ea a parasit aceasta lume cu zambetul pe buze si cu dorinta de a trai pana in ultima clipa, lasand in urma un sot si doi copii. A fost un exemplu pentru mine de tenacitate, rabdare, optimism. O sotie si o mama extraordinara cu o familie superba in care ea era fluidul care lega totul. Implicandu-ma in aceasta campanie, doresc sa transmit un mesaj de speranta, acela ca putem scapa de indiferenta fata de noi insene si fata de cei din jur. Un control de rutina sau un sfat la momentul potrivit dat unei femei poate salva o viata si fericirea unei familii!”.

     Despre Campania Avon Romania impotriva cancerului la san

     In fiecare an, peste 5600 de femei din Romania afla ca sunt bolnave de cancer la san. Mai putin de 10% dintre acestea sunt diagnosticate in faza incipienta a bolii, cand optiunile de tratament sunt mai diverse iar sansele de supravietuire, chiar vindecare sunt maxime. De aceea, campania “ 1 din 8 femei – Afla ca esti bine” are drept scop principal cresterea notorietatii privind depistarea precoce a cancerului de san in randul femeilor peste 30 de ani.

     Avon sustine inca din 1992 lupta impotriva cancerului la san in 50 de tari din intreaga lume, investind in programe de educatie, tratament si cercetare pentru stoparea cancerului la san. Contributiile sale in aceasta directie au depasit pana in prezent 450 de milioane de dolari.
     Avon Romania a demarat campania impotriva cancerului la san in anul 2002. Chiar de la inceput, campania s-a bucurat de sustinerea a mii de femei. Contributiile acestora prin cumpararea produselor “cu fundita roz” au facut posibile actiunile de sustinere care au avut loc in anii care au urmat. Astfel, Avon Romania a donat aparatura medicala de ultima generatie in valoare de peste 500.000 USD, catre Institutul Oncologic “Ioan Chiricuta” din Cluj si Institutul Oncologic “Al. Trestioreanu” din Bucuresti.

     O alta directie in care Avon se implica este educarea femeilor. Astfel, in anul 2006 a inceput campania educativa “1 din 8 femei” care pledeaza in favoarea diagnosticarii la timp a cancerului la san. Conform estimarilor aproximativ 6,720,000 femei din Romania au fost expuse mesajelor educative ale campaniei, ceea ce i-a adus un nivel national de notorietate de 71%.
In 2007, campania “1 din 8 femei” castiga premiul Best Innovative Media la AD’OR si este premiata cu un leu de argint la prestigiosul festival Cannes-Lion, la categoria “Cea mai buna campanie sociala”, acesta fiind primul premiu castigat vreodata de Romania in aceasta competitie internationala.

     Despre melodia “Afla ca esti bine”

     “Melodia “Afla ca esti bine” este felul in care am dorit sa transmit mesajul de solidaritate si speranta catre toate femeile care ezita atunci cand vine vorba de sanatatea lor. Melodia aceasta vorbeste despre viata, despre optimism, despre deciziile potrivite si mai ales despre faptul ca noi, femeile, credem, iubim, avem nevoie de speranta, avem nevoie sa aflam ca suntem bine, pentru a ne continua viata alaturi de cei pe care ii pretuim.” Melodia si videoclipul “Afla ca esti bine” urmeaza sa fie difuzate pe tot parcursul lunii octombrie, luna dedicata luptei impotriva cancerului la san la nivel mondial.

Persoana de contact: Andreea Catu
Telefon: +40-21-231.25.77/188

sursa: AVON Cosmetics Romania

taguri: Avon, Loredana, cancer san

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!