Noutăţi » Comunicate de presă
Implantul dentar pe intelesul tuturor
14 February 2007 | Autor: Dr. Daniel Petcu
Ce este implantul dentar? Din ce este facut implantul dentar? Care sunt avantajele implanturilor? Pot aparea probleme?
Ce este implantul dentar?
Implantul dentar este un corp strain, metalic care se introduce in os pt a inlocui radacina dentara lipsa. El prezinta un filet in interiorul sau in care se va insuruba viitoarea costructie dentara (dintele propriu-zis). Implanturile dentare sunt tratamentul preferat pentru dintii lipsa si asigura suport pentru intreaga dantura sau partial.
Din ce este facut implantul dentar?
Materialul din care este facut implantul la ora actuala este titanul.
De ce titanul?
1. Pentru ca acest metal oxideaza instantaneu in aer formandu-se la suprafata lui un strat de dioxid de titan care stabileste o legatura bivalenta la nivel molecular cu tesutul osos asta inseamna ca titanul este un material bio compatibil;
2. Rezistenta titanului este comparabila cu cea a otelurilor speciale dar greutatea sa este mult mai mica deci este mai usor;
3. Este imposibil de corodat;
4. Pret de cost acceptabil. Toate aceste calitati il fac un material acceptat in implantologia orala.
Avantajele implanturilor:
- Estetica;
- Permanenta si fiabilitate;
- Confortabilitate
- Ajuta la pastrarea sanatatii danturii;
- Economie.
Cum se monteaza un implant?
Foarte simplu: - Se cresteaza gingia, se gaureste osul maxilar si se insurubeaza implantul cu o cheie; apoi se coase gingia peste implant. - Se asteapta o perioada de timp in care se urmareste imbracarea implantului de catre osul pacientului, adica fixarea lui in os, perioada care dureaza in medie cam 3-4 luni.
De retinut: singele este cel asigura buna integrare a implantului in os.
Pe urma se incepe confectionarea dintelui propriu-zis in etapele bine cunoscute de acum de toti pacientii: mulaj, tehnician, probe in cabinet si la final cimentarea sau insurubarea.
Probleme
Problema care apare in tratamentul prin implanturi este igiena deficitara a pacientilor. Un pacient purtator de implant dentar trebuie sa stie ca pastrarea implantului in gura depinde exclusiv de curatarea gingiei din jurul implantului. De asemeni un pacient purtator de implante trebuie obligatoriu sa vina o data la 3 luni la medicul stomatolog pt evaluarea periodica a acestora si pt igienizare. As vrea sa retineti ca nepasarea pacientilor in igiena bucala este principala cauza in complicatiile care apar in timp la implantele dentare.
Etapele pe care trebuie sa urmeze un pacient care doreste un implant dentar sint urmatoarele:
1. Consultatia stomatologica in care se stabileste planul de tratament, nr, pozitia implantelor si tipul lucrarii pe care o va purta pacientul;
2. Efectuarea unor analize minimale;
3. Sedinta de inserare a implantelor;
4. Controlul post operator.
Contraindicatiile absolute ale implantelor: diabeticii, uremicii, bolnavii cardiaci, reumatismul articular acut, hipertensivi, bolnavi cu tare sanguine, bolnavi iradiati.
Persoana de contact: Dr. Daniel PetcuAdresa de e-mail:
Telefon: +40-722.307.898
sursa: Dandent
taguri: Dandent
beautycenter.ro
beautycenter.ro este primul site de beauty din Romania, lansat în 2003. Suntem partenerul online al companiilor din domeniul frumuseţii si promovăm informaţii şi servicii de calitate.
Catalogul nostru cuprinde peste 2500 de companii:
- saloane si centre de infrumuseţare
- clinici de chirurgie estetică
- săli de fitness şi aerobic
- stilişti, nutriţionişti, esteticieni