Dr. Andrea Anghel

medic specialist chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă Clinica Care Zone

http://www.carezone.ro


1994 – 2000: Universitatea de Medicina si Farmacie Timisoara
2002 – 2009: Medic rezident in specialitatea Chirurgie Plastica si Microchirurgie Reconstructiva , in cadrul sectiei de Chirurgie Plastica si Microchirurgie, Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti, sub indrumarea Profesorului Dr I. Lascar
Medic specialist Chirurgie Plastica si Microchirurgie Reconstructiva , in cadrul Clinicii Care Zone Medical
COAUTOR in lucrari de specialitate comunicate in cadrul congreselor si conferintelor Asociatiei Chirurgilor Plastici din Romania, printre care:
- Principii generale in reconstructia de san
- Reconstructia de san dupa excizia tumorala
- Reconstructia orala a pacientilor cu defecte complexe in sfera oro - maxilo - faciala
- Versatilitatea lambourilor locoregionale in reconstructia defectelor complexe in sfera oro-maxilo-faciala
- Proceduri secundare dupa replantarea digitala

perju manuela: Buna ziua, am o fetita de 6 ani si in urma cu 2 luni a avut o zgarietura pe obrajorul stang cam de 2mm latime si 2,5 cm lungime si a ramas un semn de culoare bruna .va rog sa ma ajutati cu un sfat si cum s-ar putea remedia cicatricea?Va multumesc mult!
Orice cicatrice se matureaza in decurs de 9-12 luni. Abia dupa aceasta perioada se poate spune daca cicatricea prezinta vreun defect. Este posibil sa fie pigmentata din cauza expunerii la soare. In general este bine ca cicatricele proaspete sa nu fie expuse la soare pana la 6 luni, dar nici la alti factori iritanti precum frigul, vantul, masajul puternic. Eventual, pentru obtinerea unei cicatrice cat mai estetice, se poate aplica local gel pentru aplatizarea cicatricelor.
Ciorobea Floarea: Buna ziua, doamna doctor .Am o fetita de trei ani si jumatate care a fost diagnosticata la nastere cu un nev pigmentar pe mana dreapta mai sus de cot.Am observat ca pe masura ce copilul a crescut a crescut si aceasta pata fara sa-si modifice forma.Medicul de familie ne-a spus ca nu e grav,ca sunt o multime de copii care se nasc cu astfel de pete si ca pentru aparitia lor nu exista o explicatie logica.Sa asteptam sa mai creasca si apoi sa facem investigatii.Dar din ce m-am documentat de pe net am vazut ca din contra aceste probleme se rezolva cel mai bine cand copii sunt mici.M-am hotarat sa cer o trimitere la Spitalul Colentina deoarece locuiesc aproape de Bucuresti dar as vrea sa stiu daca e cam tarziu,si daca,in general acesti nevi pigmentari pot fi scosi prin alte metode decat chirurgia clasica,adica fara ca fetita sa sufere o anestezie generala sau fara sa aiba nevoie de grefe de piele,va rog daca imi puteti spune cam ce pasi trebuie sa urmez,sunt lucruri despre care nu stiu nimic sau daca as putea veni chiar la dumneavoastra pentru o consultatie.Va multumesc anticipat.

Cel mai bine ar fi sa va adresati unui medic dermatolog pediatru ( de exemplu, serviciul de dermatologie a Spitalului Grigore Alexandrescu). Cel mai probabil , acesta ar efectua sau v-ar trimite la o dermatoscopie, o investigatie de specialitate, care ar directiona diagnosticul si strategia de tratament si, in cazul necesitatii interventiei chirurgicale, ar putea colabora cu un medic specialist de chirurgie plastica. Singurul care permite un diagnostic de certitudine (inclusiv benignitate/malignitate) este examenul histopatologic, dar acesta necesita obligatoriu piesa (nevul pigmentar) care se excizeaza in cadrul interventiei chirurgicale.
sansu ionica: buna seara,am 23 de ani si am de cand m-am nascut un semn.este ca o aluna dar mai mare si are par pe ea. este situata langa urechea stanga as dori sa stiu daca se poate scoate si daca poate fi periculos si cam cat m-ar costa va multumesc anticipat
De prima intentie este, dupa parerea mea, efectuarea unei dermatoscopii ( de catre un medic dermatolog ). Excizia unei tumori de piele ( inclusiv "alunita", respectiv nev pigmentar ) costa 400Euro in clinica noastra.
blajmirela: buna ziua as vrea sa imi dati si mie un sfat am foarte mult par pe fata cum as putea sa scap de el fara epilare cu laser multumesc
1. In primul rand, trebuie sa va asigurati prin consult si investigatii de specialitate Endocrinologie ca nu suferiti de anumite modificari hormonale care sa fie cauza excesului de pilozitate la nivel facial.
2. Epilarea cu laser este cea mai noua metoda de indepartare a pilozitatii, dar are si ea indicatiile ei : ideal, un ten deschis si fire de par inchise.
3. Alte metode sunt cele de dinaintea laser-ului : extragerea cu penseta ( sprancene ) sau cu ceara ( buza superioara ), folosirea unei creme depilatorii, epilarea prin electroliza ( indicata mai ales cand firele de par sunt deschise la culoare ; dezavantaj : poate fi dureroasa ).
Andreea: Doamna Andrea,am si eu o rugaminte.M-ar interesa mai multe despre tratamentul de intinerire cu laser.Am vazut ca exista alternativa aceasta la operatia de lifting facial.Cat de bune sunt rezultatele sau care din metode e mai recomadata? Va multumesc
Terapiile Laser ( Laser Genesis, IPL- lumina intens pulsata, Titan etc ) sunt foarte eficiente in reducerea semnelor de imbatranire, modificarilor pigmentare ale fetei (pete de varsta, pete solare), in indepartarea petelor vasculare, a venelor inestetice ( mai ales venele “spider”, asa-zisele “ vene sparte”) , inchiderea porilor dilatati, in stimularea productiei de colagen cu imbunatatirea texturii, a tonusului pielii ( efect de “lifting” al mainilor evident in mod special in cazul terapiei cu laser Titan ), disparitia ridurilor fine sau ameliorarea celor adanci. Exista mai multe tipuri de tratamente laser in functie de nevoile pacientului. Aceste metode se pot folosi singure (de ex. tratament doar pentru pete pigmentare sau pori deschisi) sau tratamente combinate pentru ameliorarea tuturor aspectelor pielii imbatrinite. Tratamentul se individualizeaza si, pentru un rezultat favorabil, este nevoie de o consultatie detaliata, tintita ( chiar in clinica noastra, daca doriti, la Dr. Florin Juravle, cu experienta in acest domeniu ).
camelia teiusan: alunitele de pe piele (fata, corp) se pot scoate?
Depinde de localizare, marime, daca au suferit modificari in ultimul timp etc. Puteti face dermatoscopie, inainte de a apela la interventia chirurgicala. Aceasta interventie chirurgicala consta in indepartarea nevului pigmentar (alunitei) si, pentru siguranta dumneavoastra, va fi completata cu un examen histopatologic.
simona: am si eu o problema grava nu stiu cum scapa de cosuri repede am incercat tot felul de creme si soluti dar degeaba am fost si la dermatolog mi-a recomandat creme dar nimic va rog ajutati-ma
O problema " grava " nu se rezolva pe aceasta cale. Sunt mai multe aspecte care se iau in considerare ( dar nu garanteaza eficienta unui tratament ) in cadrul unei consultatii, respectiv in cadrul tratamentului : varsta, alimentatie, investigatii de laborator etc. Daca doriti, puteti sa va programati pentru o consultatie in clinica noastra.
Marina Andrei: Buna ziua! dupa nastere am reusit sa slabesc 10 kile, as vrea sa mai dau jos inca 5.Am insa o problema:pielea se pare ca nu isi revine asa repede. Ce ma sfatuiti? Credeti ca isi va reveni sau voi ramane cu un surplus de piele. La dumneavoastra la clinica se face vreun tratament sau operatie pentru revenirea la forma initiala? Va multumesc
1. Sunt mai multi factori ce influenteaza cat, cand si cum isi revine pielea:
- greutatea inainte de sarcina
- greutatea dupa sarcina comparativ cu greutatea dumneavoastra obisnuita
- timpul in care ati pierdut in greutate: intr- un timp mai scurt pielea isi "aminteste" mai greu de forma ei initiala
- nu in ultimul rand, caracteristicile genetice ale pielii dumneavoastra (elasticitate, tonus etc)
2. Sigur ca in clinica noastra se practica o multitudine de proceduri chirurgicale (abdominoplastie, lipoaspiratie, lifting mamar) si non-chirurgicale (masaj endermologic, mezoterapie etc) care va pot ajuta sa reveniti cat mai aproape de forma initiala . Puteti beneficia de o strategie terapeutica, individualizata, printr-o simpla consultatie.
mara: Va rog sa-mi spuneti daca ma decid pentru implanturi mamare, daca trebuie sa le schimb si la cat timp. Exista si implanturi care nu trebuie schimbate? Multumesc
In principiu, implanturile mamare nu se schimba : ele sunt garantate de producatori. Dar se pot schimba , daca forma sanului este modificata de trecerea timpului, sarcina, alaptare etc si / sau noua forma nu mai corespunde cu dorinta / imaginea despre sine a pacientei.