Tu ai grija de parul tau?

07 martie 2011 | Autor: Epurica

Toate ne dorim un păr frumos. Lung sau scurt, drept sau ondulat, indiferent de trenduri, părul sănătos și strălucitor e IN întotdeauna. Multe sunt norocoase și nu trebuie sa facă prea multe pentru ca parul lor să arate minunat. Dar pentru cele dintre noi care trebuie să muncim pentru un par frumos, iată câteva do’s and don’ts:

 1. Tunde vârfurile măcar odată la 3 luni. Părul degradat nu mai crește la fel de repede, sunt sigură că ați observat asta. În plus, un păr scurt și sănătos arată întotdeauna mai bine decât unul lung și degradat.
 2. Caută un șampon blând, preferabil fără prea multe chimicale în el. Șampoanele  de supermaket sunt pline de siliconi care formează un strat peste firul de păr dând impresia că este sănătos, motiv pentru care multe femei se plâng că părul lor arată mult mai rău de când au renunțat la astfel de șampoane. De fapt, aceea este starea reală a părului.
 3. Înainte de șamponare, descâlcește bine părul. Va fi mult mai ușor de pieptănat după spălare.
 4. La clătire folosește apa rece, atât cât suporți. Apa rece închide cuticulele și astfel, pe lângă un păr mai strălucitor, va fi și mai ușor de pieptănat.
 5. Dacă piepteni părul cât e ud, folosește un pieptăn cu dinții rari și începe de la vârfuri fără să tragi de păr.
 6. Cel mai sănătos e ca părul să se usuce natural. Dacă folosești uscătorul, ține-l la o distanță de cel puțin 15cm.
 7. Nu freca părul cu prosopul dacă nu vrei vârfuri despicate și un păr tern.
 8. Evită elasticele și clamele care smulg părul și nu-l prinde foarte strâns.
 9. Nu folosi placa, bigudiurile electrice sau ondulatorul mai des de 2 ori saptămână, iar atunci când le folosești, utilizează un produs pentru protecție termică. De asemenea, bigudiurile cu arici sunt de evitat pentru că stresează părul atunci când sunt date jos.
 10. Nu exagera cu vopsitul. Dacă trebuie neapărat să te vopsești, folosește o vopsea fără amoniac și produse adecvate pentru protecția culorii care vor prelungi timpul dintre vopsiri.
 11. Măcar odată pe lună folosește un tratament pentru păr. Mie îmi place foarte mult uleiul de cocos pe care îl aplic pe toată lungimea părului și la rădăcină și îl las să acționeze peste noapte.
 12. Bineînțeles, grijă la dietă. Dacă nu mâncăm corespunzător, lucrul acesta se vede inclusiv la păr.

Desigur, sunt mult mai multe lucruri pe care le putem face pentru părul nostru, aceasta e doar o mică selecție care sper să vă ajute :)

sursa: Epurica

taguri: par, tratament, ingrijire

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!