trimite pe YMsalvează

Lentilele de contact pot duce la orbire

Aproape 3 sferturi dintre purtatorii de lentile de contact risca sa orbeasca, din cauza unei igiene inadecvate, releva un stiudiu recent. Potrivit acestuia, o persoana din cinci linge lentila inainte de a o baga in ochi si doua persoane din cinci aplica lentilele fara sa se fi spalat pe maini inainte. In mod socant, 15% dintre utilizatorii lentilelor sunt surprinsi culegand o lentila scapata pe jos si punanad-o la loc fara sa o dezinfecteze. Desi lentilele nu trebuie tinute mai mult de 7-8 ore pe zi, majoritatea ajung sa le foloseasca si cate 12 ore pe zi. (vezi articolul)

Atenţie: Pentru a adăuga un comentariu este necesar să vă logaţi. Dacă nu aveţi un cont pe beautycenter.ro click aici pentru înregistrare.

Autor Comentariu
manuela

de la manuela pe 03 octombrie 2008, 09:36

eu port lentile de contact din 1993. Le schimb anual . Adevarul este ca te simti mult mai sigur pe tine si nu mai ai complexe in cazul in care ai o dioptrie farte mare cum este cazul meu. si nu in ultimul rand intr-adevar ochii nu vor suporta foarte multi ani lentilele. La un moment dat tot timpul stau cu picaturi pentru ca fac conjuctivita si uneori sunt atat de obosita inchit nu stiu cum sa le scot. Ideea este ca sunt bune dar isi pierd acuitatea in timp datorita faptului ca sunt scoase seara si puse dimineata, nu mai sunt atat de bune dupa cateva luni iar vederea scade diferenta se observa atunci cand iti iei lentile noi parca iti intra soarele in csa asa de bine vezi si asa o mare impinire ai. Eu m-am hotarat acum si o sa fac o operatie pt implantarea de cristalin artificial. Luni am programare in bucuresti. Am sa va tin la curent. Daca ochiul meu va putea fi operat in doua saptamani o voi face. Va doresc sanatate

baby doll

de la baby doll pe 18 octombrie 2007, 20:04

hello,suntem in 2007,au aparut demult lentile care se pot purta 14 ore ...cine a scris articolul a vb cu un oftalmolog?...nu cred.

Sorin

de la Sorin pe 19 iulie 2007, 22:26

Asta e un articol scris de catre o persoana care habar n-are cum sta treaba cu lentilele de contact.

In primul rand, care e "stiudiu" ala recent? Cine l-a facut, cand, unde?

In articolasul asta se spune ca lentilele nu pot fi tinute mai mult de 7-8 ore pe ochi, ceea ce este adevarat, insa doar pentru o parte a lentileor, sunt unele care pot fi purtate si 15 ore pe zi, iar altele le porti 24 din 24!

Nici chestia cu linsul lentilei nu e adevarata, o fi fost acum poate multi ani, cand erau majoritare lentilele dure, dar pe astea moi, care sunt preponderente acum, n-ai cum sa le lingi, ca risti sa le inghiti cu totul!

Nici chestia cu culcatul cu ele la ochi nu e valabila, pentru ca daca te-ai culcat o data, te-ai trezit cu niste ochi umflati si rosii de toata frumusetea, si garantez eu ca data viitoare o sa te feresti ca de naiba sa repeti experienta (si aici nu vorbim de lentilele cu silicon hidrogel, cu care poti dormi linistit).

Si nici faptul ca schimbi lentila cu altcineva cu e o catastrofa, mai ales daca le dezinfectezi corespunzator cu solutia din dotare. E ca si cum te-ai saruta pe gura cu altul, acum ce facem, nu ne mai atingem limbile, si ne pupam doar parinteste pe obraz?

mada

de la mada pe 25 iunie 2007, 11:45

mu cred ca persoanele al treuie sa foloseasca aceste lentile de contact deoarece cu timpul ele pot fi foarte daunatoare si pot cauza orbirea.eu,personal le recomand sa nu le mai foloseasca sau daca sunt asa de interesti sa le poarte sa le foloseasca doar 7-8 ore sau chiar mai putin dar sa nu duca la exces.va poop! bye-bye!

Atenţie: Pentru a adăuga un comentariu este necesar să vă logaţi. Dacă nu aveţi un cont pe beautycenter.ro click aici pentru înregistrare.

Salvează la favoriteTrimite pe Yahoo Messenger