10 lucruri pe care nu le stii despre barbati

04 aprilie 2011 | Autor: Simona Prisacariu

10 lucruri pe care nu le stii despre barbati

V-am vorbit intr-un articol despre diferentele de gen si acum este momentul sa dezvolt subiectul. Chiar daca aceste diferente nu sunt luate in serios de multe ori, ele exista si cunoasterea lor reprezinta un atu atunci cand vine vorba de relatii interumane. Stiai, de exemplu, ca pana in anii ’60 toate cercetarile despre creierul uman erau efectuale pe creierul soldatilor decedati in lupta? Astfel s-a presupus ca si creierul feminin este asemanator insa de curand expertii au descoperit ca exista multe diferente. Iata asadar cateva lucru pe care poate nu le stii despre barbati:

1. Creierul barbatului este setat sa faca un singur lucru o data datorita faptului ca exista mai putine conexiuni intre cele doua emisfere ale creierului, in comparatie cu cel feminin. Un argument ce dovedeste ca exista mai multe conexiuni intre cele doua emisfere in creierul femin este faptul ca de multe ori femeilor li se pare mai dificil sa distinga in mod spontan intre mana dreapta si cea stanga.

2. La barbati emotia este situata in lobul drept ceea ce arata ca aceasta poate actiona separat de celelalte functii, in timp ce la femei  testele de tip RMN au aratat ca emotia este prezenta in ambele emisfere cerebrale.

3. Nivelul ridicat de testosteron ii face pe barbati sa adopte o atitudine dominanta in timp ce nivelul crescut de estrogen le face pe femei sa fie mai putin dominante in comparatie cu acestia.

4. Atunci cand se confrunta cu o problema, barbatii prefera sa se retraga si sa analizeze situatia pana gasesc o solutie in timp ce femeile simt nevoia sa vorbeasca despre acest lucru fara un scop precis avand nevoie sa fie ascultate si nu sa li se ofere solutii.

5. Barbatii simt nevoia sa se retraga pentru a-si satisface nevoia de independenta. Ei au nevoie de o pauza insa de indata ce-si recapata increderea si dispare sentimentul de lipsa de independenta totul revine la normal.

6. Barbatii se pot orienta mult mai bine in spatiu si au abilitatea de a vizualiza obiectele in trei dimensiuni in timp ce femeile se descurca mai bine in a vizualiza obiectele bidimensional.

7. Aria preoptica, responsabila de comportamentul sexual este mai mare la barbati, atat in sectiune transversala cat si in numar de celule.

8. Barbatii sunt motivati atunci cand se simt utili in timp ce femeile se simt motivate atunci cand sunt apreciate si pretuite.

9. Barbatii se comporta conform rolului pe care l-au avut in societatile traditionale cand exista o impartire clara a sarcinilor: barbatii erau vanatori si femeile culegatori. Conform acestei teorii, femeile sunt inclinate catre viata de familie si socializare in timp ce barbatii sunt axati pe supravietuire si competitie.

10. Barbatii au mai putina materie cenusie decat femeile ceea ce explica faptul ca nu se pricep atat de bine atunci cand vine vorba de comunicare atat verbala cat si nonverbala.
 

sursa: beautycenter.ro

taguri: cuplu, femei, barbati, gandire, comunicare

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!