trimite pe YMsalvează

Designerii romani s-au intrecut in creatii la Gaia Boutique Club

04 februarie 2011

Designerii romani s-au intrecut in creatii la Gaia Boutique Club

Joi, 3 februarie, Gaia Boutique Club si Finlandia au gazduit una dintre cele mai neconventionale petreceri, al carei concept a reunit, intr-o formula inovatoare, cativa dintre cei mai influenti designeri romani ai momentului. “Yeti Chic” a fost gandit, in traditia brevetata de Gaia Boutique Club, nu numai ca o petrecere tematica ce exploateaza o tendinta primordiala a sezonului, blana, ci, mai ales, ca o portita catre un autentic fashion event, gandit in cel mai pur stil romanesc. »

Demitizarea… miturilor

29 ianuarie 2011 | Autor: Gina Butiuc

Demitizarea… miturilor

Probabil ca nu exista teritoriu mai contradictoriu decat moda, mai incarcat de isterie si orgolii, deseori nejustificat inflamate. E taramul in care regulile stricte coexista cu nonconformismul absolut, unde incalcarea principiilor a devenit in sine un principiu iar cei care au revolutionat curente si au devenit repere in fashion au reusit asta tocmai prin spiritul lor de fronda. »

Galerie foto

Masterpieces

21 ianuarie 2011 | Autor: Gina Butiuc

Masterpieces

De cate ori nu te-ai intrebat care e limita dincolo de care un produs se transforma dintr-unul de stricta necesitate intr-un obiect de arta? Unde se incheie banalul, obisnuitul, ordinarul si incepe teritoriul miracolului, al unicitatii ? Ce anume face diferenta ? »

Galerie foto

O primavara ca o revolta

12 ianuarie 2011 | Autor: Gina Butiuc

O primavara ca o revolta

Daca in ultimele sezoane designerii s-au inregimentat in tendinte ale caror cuvinte de ordine au fost discretia si echilibrul – in cromatica dar si in volume, primavara-vara 2011 ridica pumnii in aer, priveste spre orizonturi exotice si porneste o calatorie ca o expeditie de cucerire. »

Galerie foto

Magie alba

14 decembrie 2010 | Autor: Gina Butiuc

Magie alba

Prezenta in tendintele sezonului ca expresie a luxului la superlativ absolut, tinuta in alb aduce nota de discretie si sensibilitate intr-un context dominat de note androgine ori military. In acelasi timp tonurile de alb-ivoire ilumineaza paleta cromatica definita de nuantele de pamant, de griurile colorate si agresivitatea culorilor electrice. Inveleste-ti sufletul si trupul in alb… »

Galerie foto

Recursul la senzualitate - "Lilith by Laura Lazar"

08 decembrie 2010 | Autor: Aprilia Ivanescu

Recursul la senzualitate  - "Lilith by Laura Lazar"

Marti, 7 decembrie, a avut loc prezentarea colectiei „Lilith by Laura Lazar”, pentru primavara-vara 2011, in cadrul La Blanca Pure Club, in mijlocul unei numeroase asistente formate din designeri, artisti, actori, stilisti si prieteni apropiati creatoarei. »

Magia de a transforma vestmantul in senzatie

20 noiembrie 2010 | Autor: Gina Butiuc

Magia de a transforma vestmantul in senzatie

Privesc cu atentie fiecare femeie care-mi solicita serviciile si incerc, ca intr-un interval de timp cat mai scurt, sa deslusesc cat mai mult din personalitatea ei. Fiindca, pentru a crea tinuta care sa o reprezinte cel mai bine – si sa reprezinte si stilul meu creativ, deopotriva – e necesar sa depasesc acea bariera construita din inhibitii si complexe si sa construiesc in locul ei incredere, optimism, armonie. »

Galerie foto

Armura zilelor noastre

03 noiembrie 2010 | Autor: Gina Butiuc

Armura zilelor noastre

Costumul, ca parte indisolubila a evolutiei umane, a raspuns in fiecare etapa a dezvoltarii sociale unor functii si atributii specifice, putin diferite de la un moment la altul. Desigur ca pot fi identificate epoci in care atentia acordata costumului a depasit limite considerate firesti sau de bun-simt insa, privind mai in profunzime psihologia individului epocii respective, cu siguranta pot fi identificate si explicatiile. »

Galerie foto

Patricieni, parveniti si alte specii

28 octombrie 2010 | Autor: Gina Butiuc

Patricieni, parveniti si alte specii

Dincolo de a fi un indicator al puterii financiare, comportamentul de shopping ilustreaza personalitatea individului si standardul sau de viata, in general. S-au alcatuit, desigur, clasificari si tipologii in functie de modul in care oamenii fac cumparaturi, ce cumpara, de unde, ce calitati trebuie sa intruneasca bunurile achizitionate, ce trasaturi ale acestora influenteaza decizia de a cumpara si care este profilul cumparatorului raportat la statusul social si potenta financiara. »

Galerie foto

“Le style, c’est l’homme meme!”

21 octombrie 2010

“Le style, c’est l’homme meme!”

Spunea Buffon, cu aproape trei secole in urma, ca “stilul e omul insusi”. Multi au reluat de atunci ideea aceasta, multi au scris despre stil si au emis pareri iar noi, romanii, fiindca suntem intotdeauna “mai originali” decat cei mai originali, am inventat vorba: “haina nu-l face pe om” – asta pentru ca ni se parea teribil de convenabil si nu ne mai obliga la nici un efort. »

Galerie foto