Seducator... de sportiv

03 decembrie 2007

Seducator... de sportiv

     Domnilor, daca partenerele voastre va imping de la spate sa faceti sport, nu va faceti ca nu le auziti! Pe langa faptul ca va doresc binele, inseamna ca va iubesc si ca le pasa de felul in care aratati! Sunteti in competitie cu tipii musculosi care arata atat de bine si pe care-i vedeti pe copertile revistelor, pe calendare s.a.m.d. – va imaginati bicepsi si pusi in evidenta, torsuri bine lucrate... normal ca ele vor intoarce capul pe plaja ei!!

     Sportul se poate practica fara durere! Nu pentru muschi si nici pentru un sarm scos de la cutie! E de-ajuns sa deprinzi cateva bune obiceiuri!

     Cele 3 reguli de aur ale unui sportiv”

     Regula nr. 1:

     Orice masina trebuie putin incalzita inainte de plecare! Asa si cu muschii! Tenis, jogging sau meci de fotbal, nu conteaza! Uitati-va la bolizii de formula 1 care, inainte de a porni in cursa, fac un tur de incalzire! Nu poti sa pretinzi perfomanta de la un motor rece!

     Regula nr. 2

     Dupa un meci sau chiar si dupa o alergare, trebuie sa faci stretching! Este imperios necesar pentru ca asa se evita durerile musculare!

     Regula nr. 3

     Inainte, in timpul si dupa, hidrateaza-te! Face bine nu numai organismului tau cat si tenului! Pentru ten se rezolva si cu un produs cosmetic hidratant, dar muschii tai vor avea nevoie de apa! Supusi la efort, muschii produc caldura si, pentru a se mentine o temperatura normala, corpul pompeaza apa din stoc. Daca acest „fundal” nu exista, atunci corpul va suferi la capitolul energie! „Alimentul” preferat al muschilor este glicogenul si, pentru a stoca 1 gram sunt necesare 3 grame de apa. O pierdere de 4% de apa din organism reduce cu 40% capacitatea noastra la efort si, in plus, poate provoca tulburari digestive, crampe sau tendinite! Altfel, in timpul „lucrului” muschii elibereaza toxinele, si doar o buna hidratare ajuta ca acestea sa nu fie cantonate in corp.

     Un sportiv curat este un bun sportiv

     Sa faci sport inseamna sa si transpiri, din fericire! Ca sa fii in forma si sanatos, temperatura corporala trebuie sa fie in permanenta de 37 grade. Transpiram iar transpiratia nu miroase tocmai bine! Astazi exista deodorante sport! Un dus scurt la final (dar nu repetate pentru ca pot provoca deshidratarea pielii!), rezolva acest neajuns.

     Optati pentru sapunuri si geluri de dus cu PH scazut, pentru ca pielea sa ramana fresh. Nu uitati ca transpiratia ca si eliminarea de toxine pot bloca porii pielii, de aceea aveti o grija in plus in privinta curatarii si hidratarii tenului, dimineata si seara! Nu ezitati sa folositi macar o data pe saptamana produse de gomaj – va vor face tenul luminos si mai dornic sa primeasca produsele hranitoare!

sursa: Fit&Form

taguri: sportiv, sport, fitness

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!