YSL renunta la hainele extravagante

12 martie 2009

YSL renunta la hainele extravagante

     Casa de moda Yves Saint Laurent a anuntat ca nu va renunta la calitate si nici nu va scadea preturile, ca urmare a crizei economice mondiale. Comunicatul a fost facut de catre Valerie Hermann, reprezentanta YSL, la conferinta de presa prilejuita de lansarea colectiei toamna-iarna 2009/2010.

     Hermann a adaugat ca noua colectie este gandita ca una ce poate fi purtata de oricine, cu modele usor conservatoare, cum ar fi rochii negre drepte si fuste din flanel, cu talie inalta. Desi noile haine au fost create astfel incit sa poata fi purtate ca tinuta de zi cu zi, de orice femeie, totusi pretul este la fel de piperat ca la colectiile haute couture extravagante, din anii precedenti.

     “Daca scadem preturile cu 30% pur si simplu vom disparea de pe piata, in conditiile actuale. Asa ca am luat decizia de a crea tinute nu atat de complexe ca in alte sezoane.” a concluzionat Valerie Hermann. Creata in 1961, YSL este una dintre casele de moda legenda, alaturi de Dior si Chanel. Multe din creatiile YSL erau extravagante, astfel ca putini se incumetau sa le poarte in afara unor evenimente speciale. Acest lucru a avut repercusiuni asupra incasarilor. Anul 2008 a fost primul in care compania a realizat profit, dupa mai bine de un deceniu de pierderi. Iar acest fapt a fost posibil tocmai prin crearea de haine “easy to wear” si lansarea unui lant de 64 de magazine proprii. Deci daca va numarati printre fanii acestei case de moda, profitati pe perioada crizei pentru a va cumpara noile lor modele.

taguri: Yves Saint Laurent, moda, trend

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!