Pălăria de vară

01 august 2010 | Autor: Nagy Laszo Crinel

Pălăria de vară

Pălăria de vară este un accesoriu cu două calități: este practic și adaugă un plus de stil. Pe lângă faptul că pălăria îți dă senzatia de răcoare, ea dă și atitudine ținutei.

Pălăriile de vară pe care le poți încerca sunt: panama, trilby, pork pie și fedora.

Pălăria panama este asemănătoare cu cea din paie doar că este confecționată din palmierul jipa-japa originar din America de Sud mai precis din zona Ecuatorul. Avantajul pălăriei panama este că își revine la forma inițială când este îndoită accidental datorită fibrelor elastice subțiri. Acestă pălărie are borul lat pentru a-ți putea oferi o protecție bună asupra razelor solare.

Trilby are borul îngust și are o adâncitură pe partea superioră a calotei. Modelul tradițional este confecționat din pâslă. Ea fost populară între anii 1920 – 1960 și a redevenit la modă în prezent.

Pălăria pork pie are borul mai îngust ca și trilby-ul și nu te apără de soare, dar este o pălărie cu stil pe care o poți purta seara sau când soarele nu este puternic.

Despre fedora am notat mai pe larg aici.

Sfaturi

-pălăria se alege în funcție de fizionomia feței.
-nu este cea mai bună opțiune să porți pălării care sunt strălucitoare și nu se potrivesc personalității și stilului tău de viață
-dacă ești mic de înalțime nu purta o pălărie mare ca dimensiune și viceversa
-evită poliesterul și cele confecționate din materiale groase

În concluzie pălăria de vară reprezintă o variantă stilată deoarece are rolul de a completa ținuta. Este de ajuns să fii îmbrăcat simplu și să porți o asemea pălărie pentru a ieși în evidență.
 

sursa: Stil Masculin

taguri: palarie, stil, accesorii, tinuta, vara

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!