Totul despre celulita (II)

28 ianuarie 2007 | Autor: Larisa Ionita

Totul despre celulita (II)

     In primul rand trebuie sa intelegem si sa acceptam ca nu exista tratamente miraculoase pentru celulita. Stim, este greu de acceptat, insa nu este totul pierdut. Exista o serie de tratamente temporare, care cu toate ca nu au rezultate permanente si nu duc niciodata la vindecarea completa, reusesc sa reduca pe termen mediu aspectul inestetic al pielii.

     Gasirea unui tratament pentru celulita s-a dovedit a fi un lucru foarte dificil, mai ales datorita faptului ca nimeni nu stie cu siguranta care sunt cauzele aparitiei ei. Cei mai multi medici sunt de acord ca cea mai eficienta si ieftina cale de a preveni celulita este de a adopta un stil de viata sanatos. Pentru cei mai multi pare un lucru foarte greu, pentru ca trebuie sa monitorizeze cu atentie tot ce mananca sau beau, ca sa nu mai vorbim de exercitii fizice regulate.

     Dintre milioanele de produse, lotiuni, crème, pastile disponibile, doar cateva au fost demonstrate stiintific ca ajuta. Interventiile chirurgicale sunt o metoda scumpa, dar din pacate nu are aceleasi rezultate in combaterea celulitei. Saloanele de remodelare si centrele de slabit ofera diverse tratamente impotriva celulitei, cum ar fi vacuum, impachetari la cald, electrostimulare musculara sau masaj. Terapia non invaziva cea mai eficienta? Cu siguranta vacuumul!
     Terapia cu vacuum este de fapt un masaj profund, subdermal, una dintre cele mai noi optiuni non-invazive pentru remodelare corporala, o sedinta de vacuum-massage echivaleaza ca rezultate cu 3 sedinte de masaj anticelulitic.

     Prin terapia cu vacuum se disperseaza gruparile de lipocite prin ruperea fibrelor de colagen si elastina care le inconjoara. In acelasi timp se dreneaza lichidul in exces acumulat si se intensifica circulatia sanguina. Intensificarea circulatiei sanguine se mentine si dupa terminarea sedintei de tratament si astfel celulele din tesutul tratat vor fi mai bine oxigenate si hranite, metabolismul celular fiind intensificat.

     In consecinta, volumul tesutului adipos se va reduce semnificativ, iar tonusul pielii se va imbunatati vizibil, aspectul de coaja de portocala se atenueaza semnificativ, pana la disparitie. Sfatul nostru? Mananca sanatos, fa exercitii in mod regulat, bea multa apa, foloseste o manusa speciala, abraziva, atunci cand faci dus si urmeaza un tratament de reducere a celulitei la un salon specializat.

     1. Dieta

     - Bea multa apa pentru a elimina toxinele accumulate in tesutul adipos. Este bine sa bei 2-4 litri de apa pe zi. Evita sa te deshidratezi, cand iti este sete inseamna ca este deja un deficit de lichide in corpul tau, deci nu astepta pana atunci ca sa bei urmatorul pahar de apa.
     - Evita consumul excesiv de cofeina, alcool si mancaruri bogate in zahar sau grasimi.
     - Evita alimentele foarte sarate si carbohidratii daunatori, cum ar fi faina alba, painea si orezul.
     - Mananca multe fibre si cereale integreale. Fibrele sunt esentiale in procesul de eliminare a reziduurilor din intestine si in scaderea timpului in care acestea stau in intestine, acolo unde se pot aduna toxinele.
     - Incearca sa mananci alimente in stare naturala – alune, seminte, fructe si legume, si evita produsele cu aditivi alimentari.

     2. Fa miscare

     Nimic nu poate schimba si mentine forma corpului mai bine decat miscarea. Incearca sa faci exercitii pentru cel putin 20 minute pe zi, zilnic. Miscarea te va ajuta sa iti intaresti muschii, va imbunatati circulatia si deci fluxul sanguine la nivelul zonelor afectate de celulita.

     3. Lasa-te de fumat

     Fumatul contribuie la acumularea de toxine in organism. Fumul pe care il inhalezi odata cu fiecare tigare iti aduce o gramada de toxine si otravuri. Fumatul reduce drastic circulatia sanguina, oprind oxigenarea si hraanirea sanatoasa a celulelor. Daca nu poti sa renunti, macar redu numarul lor. Iar daca nu fumezi, stai cat mai departe de cei care fumeaza.

     4. Evita medicatia excesiva

     Corpul uman poate lupta singur impotriva afectiunilor minore, cum ar fi durerile de cap si racelile, deci gandeste-te bine inainte sa iei pastille, mai mult din obisnuinta, decat din nevoie. Evita mai ales pastilele pentru controlul greutatii, somniferele, laxativele si diureticele, anticonceptionalele.

     5. Diminueaza stress-ul

     Obisnuieste-te sa gasesti cateva momente de relaxare in fiecare zi si nu lasa stresul sa te doboare. Incearca meditatia sau yoga ca sa te ajute sa faci fata stresului zilnic.

     6. Masajul

     Masajul anticelulitic imbunatateste circulatia si ajuta la eliminarea toxinelor, dar este important sa tratezi tot corpul, nu doar zonele cu probleme.
     Afla din articolele urmatoare care sunt alimentele cu propretati anticelulitice si cum iti poti transforma alimentatia intr-o arma impotriva celulitei.

sursa: Body Temple

taguri: celulita, miscare, greutate, slabire, coaja de portocala, toxine

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!