Celulita? La atac!

31 mai 2005

Celulita? La atac!

     Dragele mele, mi-am propus sa scriu acest articol in scopul unei informari cat mai bune asupra unuia din cei mai mari inamici ai frumusetii noastre: CELULITA. O buna informare inseamna un atu in fata dusmanului. Astfel, ducand o lupta sustinuta si cu un plan bine organizat, vom nimici acest vrajmas, atacandu-l ca in orice lupta bine sustinuta, atat din exterior, cat si din interior.

 

     Chiar daca celulita nu este o boala propriu-zisa, fiind prezenta in viata maoritatii femeilor (cu surplus de greutate sau fara), suntem absolut indreptatite sa ne dorim – din considerente estetice si de comfort – eliminarea ei definitiva sau, macar, o ameliorare.

     Celulita reprezinta acumularea si obturarea cu materii grase a tesutului subcutanat, determinate de infiltrarea apei ce nu a fost eliminata si a reziduurilor organice, aparand asfel aspectul de „coaja de portocala”, dureros la apasare. Cu timpul, celulele nervoase invecinate risca si ele sa fie imobilzate in aceeasi masura, fapta ce ne demonstreaza ca lupta trebuie inceputa cat mai repede, inaintea unei extinderi a acestui inamic atat de neplacut. Nu uitati: CELULITA NU STA PE LOC!

     ATACUL EXTERIOR:

     In functie de localizarea celulitei ( in general – coapse, fese, abdomen), ne vom stradui in primul rand sa activam zona musculara situata in jurul celulitei. Putem face sport: jogging, saritul coardei, aerobic sau putem folosi electrostimularea, o tehnica ultramoderna ca alternativa perfecta pentru senzatia de „mi-e lene...” si foarte eficienta – o sedinta de 60 min reprezinta echivalentul a 4 ore de aerobic.
     Oricare ar fi alegerea voastra, efectele pozitive nu vor intarzia sa apara: se activeaza circulatia sangvina, pielea din zona se va fortifica, se stimuleaza metabolismul energetic contribuind astfel la disparitia aspectului de „coaja de portocala”.
     De asemenea impachetarile anticelulitice efectuate in anumite centre specializate sunt deosebit de eficiente. As putea mentiona aici:
     • Impachetarile cu fango – namolul marin, compus din alge iodate, hamei, saruri organice din iod, camfor natural. Impachetarile cu fango reprezinta un tratament complex de slabit, de hranire si curatare a pielii si de detoxifiere a organismului. Proprietatile apei de mare, ale namolului si ale algelor marine sunt folosite pentru frumusete inca din antichitate.
     • Impachetarile cu parargil (parafina + argila verde) remediu eficient pentru cazurile de celulita foarte avansate – de grad 3 sau 4, adjuvant deosebit de bun in redarea elasticitatii si fermitatii pielii.

sursa: Ramona Miron, Centrul de slabire si remodelare corporala Adorata

taguri: celulita, tratament

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!