Tebasaki

14 ianuarie 2011 | Autor: Andrei Crivat

Tebasaki

Tebasaki este o mâncare tradițională japoneză care presupune aripioare de pui marinate în sake cu ghimbir, apoi prăjite în baie de ulei și amestecate cu un sos tot pe bază de sake și mirin (vin de orez). Eu am adaptat-o... mult :) Pentru că n-am avut sake și mirin, am folosit vin alb demisec. Pentru că încerc, în general, să evit prăjeala în ulei, am folosit tigaia grill. În fine, pentru că lucrez la o carte cu rețete pe bază de piept de pui, am folosit piept și nu aripioare. :)

Ingrediente (pentru 2 porții)

4 felii de piept de pui (cam 200 g)

250 ml vin alb demisec

2 cm rădăcină de ghimbir

2 lingurițe de miere

3 linguri de sos de soia

3 linguri de semințe de susan alb

4 căței de usturoi

Rețetă

Am făcut o marinadă foarte simplă - 100 ml de vin,amestecat cu ghimbirul dat pe răzătoarea mică și cu 1 linguriță de miere. Am pus feliile de pui la marinat, pentru o oră, la frigider. Când ora a trecut, am scos feliile și le-am pus pe grătarul încins. 5 minute pe fiecare parte, apoi le-am scos și le-am pus deoparte. Într-un castron, am făcut sosul. Am amestecat ceilalți 150 ml de vin cu sosul de soia, cu cățeii de usturoi zdrobiți și cu cea de-a doua linguriță de miere. Am pus apoi cele 3 linguri de susan. Puteți pune și doar 2, depinde cât de mult vă place susanul. Am pus sosul într-o tigaie și l-am dat în clocot. Am adăugat apoi pieptul de pui, tăiat fâșii. Am lăsat acolo 4-5 minute, până a scăzut sosul. Rețeta originală folosește amidon, pentru a-l îngoșa, dar mie nu-mi place amidonul, așa că l-am evitat. La urmă, am scos fâșiile de piept de pui pe farfurie.

E doar o idee de rețetă, pe baza căreia fiecare se poate juca cum vrea. Dar combinația simplă de arome, de dulce și picant, o să vă bucure papilele. Poftă bună :)

 

sursa: Ebucataria.ro

taguri: pui, susan, tebasaki, ghimbir, usturoi

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!