trimite pe YMsalvează

Ceaiul, cel mai bun medicament natural

31 august 2008

Ceaiul, cel mai bun medicament natural

Unora le place ceaiul. Nimic mai sanatos, ar spune medicii. Poate nu multi beau ceaiuri medicinale, insa ceaiul negru si cel verde sunt cu siguranta mult mai placute si cel putin la fel de sanatoase. Cel mai popular ceai negru este la origine, verde, cu frunzele complet uscate – asta ii schimba gustul si culoarea. Acesta sta la baza ceaiurilor englezesti, atat de apreciate in Europa. »

Un pranz rapid si energizant

05 februarie 2008

Un pranz rapid si energizant

Intr-o zi incarcata este, desigur, foarte dificil sa mai gasiti timp si pentru masa de pranz. Si totusi, nu trebuie sa uitati ca ea este foarte importanta pentru refacerea energiei si mentinerea in forma. Alimentele care nu contin vitamine si saruri minerale sunt numite „calorii vide”. In aceasta categorie intra alimentele rafinate: painea alba, zaharul alb, uleiurile obtinute prin presare la cald. Aceste alimente si-au pierdut, prin rafinare, o mare parte din nutrimente. »

Ce mananca femeile destepte?

30 noiembrie 2007

Ce mananca femeile destepte?

Vrei sa-ti pastrezi creierul vivace ca atunci când erai copil? Da-i carburantul potrivit! Cerealele, soia, verdeturile si pestele te vor ajuta sa iti pastrezi o memorie de fier...si performantele intelectuale iti vor da mari satisfactii. Ti se pare ca, an dupa an, creierul tau este mai „greoi“, ti-e greu sa-ti amintesti anumite lucruri sau sa te concentrezi si incepi sa crezi ca deja mintea ta nu mai e proaspata si receptiva ca atunci când erai copil. »

Legumele primaverii

23 aprilie 2007

Legumele primaverii

Primavara aduce odata cu razele caldute de soare si legume pline de vitamine de care trebuie sa profitam din plin. Ridichiile, salata verde si ceapa verde sunt trei dintre acestea. Ridichiile sunt apreciate pentru savoarea distincta pe care o aduc in meniu si pot fi consumate ca o gustare la inceputul mesei sau alaturi de alte cruditati in salate. Sunt foarte interesante din punct de vedere nutritional si au o valoare energetica modesta. Ridichiile participa in mod util la incarcarea cu minerale si vitamine a organismului, mai ales prin continutul lor in potasiu, magneziu, calciu, vitamina C. »

Ceaiul si frumusetea

04 aprilie 2007

Ceaiul si frumusetea

De la Londra la Pekin, de la Paris la Delhi, de la Moscova la Istanbul, ceaiul este savurat în toate colturile lumii. Verde, alba sau neagra, preparata, bauta si apreciata în functie de traditiile fiecarui popor, aceasta licoare fina, rezervata odinioara numai împaratilor, reprezinta nu numai o placere pentru simturi, ci si un elixir pentru sanatate si frumusete. Se pare ca ceaiul a aparut cu aproape 3000 de ani înaintea erei noastre, în China. »

Carotella Plus - Frumusete din vitamine

15 noiembrie 2006 | Autor: Cristina Dumitru

Carotella Plus - Frumusete din vitamine

Carotella Plus, sucul de morcovi si fructe adresat in special femeilor, apartine de acum brand-ului Tymbark, care accentueaza calitatile produsului si ii ofera o noua prezentare: sticla sleeve de 250 ml! Noul Carotella Plus, sub umbrela Tymbark beneficiaza de o imagine imbunatatita, mult mai atractiva, si de un concept inedit care pune frumusetea feminina pe primul loc. Consumul sucului de morcovi furnizeaza organismului vitaminele necesare si face ca tenul fiecarei femei sa arate mai frumos, mai sanatos si mai hidratat ca oricand. »

Sa vorbim despre detoxifiere

27 iulie 2006 | Autor: Raluca Florescu

Sa vorbim despre detoxifiere

Poluare din ce in ce mai accentuata, alimentatie incarcata de pesticide, ingrasaminte, tutun, apa cu un continut mare de substante daunatoare... organismul nostru este supus permanent unui "chin" invizibil. Pe langa aceasta exista "deseurile metabolice toxice" produse chiar de catre corpul nostru. Toate aceste probleme ne afecteaza in timp sanatatea: supraponderalitate, celulita, oboseala, migrene, imunitate scazuta, alergii. Corpul nostru are nevoie de o detoxifiere constanta pentru a face fata acestor factori daunatori. »

"Chimicalele" din broccoli si ceapa te apara de cancer

19 ianuarie 2005 | Autor: Mihaela Preda

"Chimicalele" din broccoli si ceapa te apara de cancer

Specialistii le numesc “phytochemicals”, in traducere “chimicalele plantelor”. Iar cele continute de fasole, broccoli, citrice, usturoi si ceapa sunt inamicul numarul 1 al cancerului. Studii realizate pe parcursul a 20 de ani au dus la concluzia ca oamenii care maninca mai multe legume, cu precadere cele mentionate mai sus, prezinta un risc minim de a dezvolta infectii canceroase. Astfel, usturoiul si ceapa ajuta organismul la eliminarea potentialelor substante cancerigene din organism. »

Anorexia si bulimia sunt mai periculoase decit par

20 octombrie 2004 | Autor: Mihaela Preda

Anorexia si bulimia sunt mai periculoase decit par

Anorexia, sau refuzul de a minca, este o boala si inca una foarte serioasa, care poate pune serios in pericol sanatatea persoanei afectate. Problemele legate de alimentatie sunt complexe si apar ca urmare a unei perturbari emotionale, psihice si de comportament, cele mai afectate fiind femeile, insa nici barbatii nu sunt exclusi, 5% dintre persoanele bolnave de anorexie fiind de gen masculin! Potrivit specialistilor, femeile care ajung sa se foloseasca de mincare pentru a-si exercita puterea vointei au de-a face cu grave si recente probleme sociale, sentimentale sau chiar profesionale, carora nu mai reusesc sa le faca fata. »

Ceea ce mancam ne influenteaza durata vietii

25 mai 2004 | Autor: Mihaela Preda

Ceea ce mancam ne influenteaza durata vietii

Poate putini stiu ca ceea ce mancam se reflecta in tot ceea ce facem si ce suntem. Fiecare se naste cu un anumit bagaj genetic care dicteaza predispozitii: fie la ingrasare, fie la diverse boli. Alimentatia insa este cea care dispune reactii in organismul nostru. Uneori corpul nostru ne “spune” exact ce are nevoie. Ati simtit desigur uneori nevoia de a manca ciocolata, legume, sau orice alt aliment. Totusi nu trebuie confundata aceasta nevoie de a manca ceva cu placerea pe care ne-o provoaca un anumit gust. »