Protectia pielii pe timpul iernii

17 decembrie 2007

Protectia pielii pe timpul iernii

     “Sfaturile batrânetii stralucesc fara sa incalzeasca precum soarele iarna” - proverb indian

     Cei care asociaza soarele din iarna cu un sejur la munte sunt foarte numerosi. Dar altitudinea ridicata semnifica si o expunere solara intensa si o reflexie crescuta a razelor solare datorata zapezii. Fara o protectie adecvata, temperaturile joase si vânturile reci de iarna provoaca agresiuni suplimentare pielii.

     Produsele solare de vara nu ofera o protectie satisfacatoare impotriva vântului si a frigului. Trebuie sa va ajutati clientele sa aiba grija de pielea lor si pe timpul iernii si sa le sfatuiti in privinta produselor special concepute pentru a le oferi o protectie optima in lunile de iarna.

     Nimeni nu neaga astazi necesitatea aplicarii unei protectii solare la plaja sau in timpul expunerilor la soare in anotimpul cald. Toti sunt la fel de constienti ca o protectie solara la munte este indispensabila. Dar sunt la fel de multi cei care nu realizeaza ca numai produsele solare de iarna pot indeplini eficient aceasta misiune.

     Intensitate marita a razelor solare la altitudini mari

     Iarna, expunerea la soare se face, in general, la munte, acolo unde intensitatea razelor solare creste din cauza prezentei zapezii. Daca plecam de la principiul potrivit caruia reflexia razelor este cu 28% mai mare la 2500 metri decât la 400 m altitudine si adaugam faptul ca zapada reflecta 80% din razele solare in timp ce gazonul reflecta doar 20%, nu mai este nici o indoiala ca sunt necesare produse solare special concepute pentru aceste conditii specifice.

     Cea mai recenta tehnologie: filtrele fotostabile

     Sfatuiti-va clientele sa foloseasca game de produse solare concepute si dezvoltate conform cu ultimele descoperiri in materie de protectie solara, adica sa contina filtre UVA si UVB fotostabile. Filtrul UVB protejeaza pielea de razele directe, in timp ce filtrul UVA protejeaza pielea contra efectelor pe termen lung, asa cum este imbatrânirea epidermei. Aceasta tehnologie performanta, utilizata pentru dezvoltarea acestor filtre UV, garanteaza o protectie permanenta, chiar si in cazul unei expuneri intense la soare.

     Protectie ultra-hidratanta contra vântului si a frigului

Daca soarele este in special puternic la munte, frigul si vântul pot, de asemenea, provoca daune pielii. Trebuie, deci, sa alegem o formula hidratanta pentru a proteja epiderma impotriva efectelor nocive ale frigului si ale vântului.

     10 reguli de aur pentru a profita de soarele hibernal

     1. Folositi un indice de protectie solara ridicat la inceputul vacantei astfel pielea se va obisnui treptat cu conditiile intense de la munte.
     2. Folositi un indice de protectie solara mai ridicat iarna decât vara. Soarele este mai puternic la munte decât la deal sau la câmpie.
     3. Partile sensibile ale fetei, precum nasul, fruntea si urechile, au nevoie de un indice de protectie solara mai ridicat.
     4. Aplicati o protectie solara iarna chiar daca timpul este innorat, ea va va proteja pielea de frig si de vânt.
     5. Aplicati o protectie solara special conceputa pentru iarna cu o protectie adecvata contra frigului, vântului si uscaciunii, mai ales daca practicati sporturi de iarna.
     6. Utilizati un produs de ingrijire solara care sa reziste la apa pentru a nu disparea din cauza zapezii, a ploii sau a transpiratiei.
     7. Aplicati un ecran solar cu 20-30 minute inainte de expunerea la soare pentru a fi siguri ca s-a absorbit complet.
     8. Intensitatea soarelui este mai puternica la prânz, intre orele 11 si 15. Pielea are nevoie, deci, de extra-protectie in acest moment al zilei.
     9. La altitudine, aplicati pe buze o protectie adecvata contra razelor intense ale soarelui, frigului si vântului pentru a evita degeraturile.
     10. Dupa o zi petrecuta la soare, aplicati pe piele o crema bogata special conceputa pentru aplicarea dupa expunerea la soare, pentru a rehidrata pielea. Agentii hidratanti protejeaza pielea de uscare, prelungesc si infrumuseteaza bronzul.

sursa: Les Nouvelles Esthetiques

taguri: soare, protectie, filtrele fotostabile, iarna, piele

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!