trimite pe YMsalvează

Negii

17 aprilie 2004 | Autor: Mihaela Preda

Negii

Auzim adesea vorbindu-se despre negi si parca si vedem o excrescenta neagra, urata, aparuta cand nici nu te astepti si de care nu stii cum sa scapi mai repede. Exista insa mai multe feluri de negi, unii de culoare bruna, altii roz, unii mai proeminenti, altii plati, unii durerosi, altii inofensivi. Negii obisnuiti sunt excrescente benigne care sunt compuse dintr-un nucleu de tesuturi legate de vasele de sange, acoperite de un strat de tesut epitelial (piele). Un neg este usor de recunoscut, datorita suprafetei sale aspre. »

Natura ofera solutii: REVITA APISERUM

21 martie 2004 | Autor: Mihaela Preda

Natura ofera solutii: REVITA APISERUM

Ingrijirea tenului si incetinirea procesului de imbatranire a celulelor a devenit, in prezent, preocuparea tot mai multor specialisti. Fie ca este vorba de produsele cosmetice ale caror reclame au invadat spatiul mediatic, sau de procedee diverse prin care ni se garanteaza prevenirea si reducerea vizibila a ridurilor, frumusetea a devenit o industrie iar cei care au cel mai mult de castigat sunt producatorii. Cremele antirid sunt la mare pret, la fel si operatiile estetice. Exista insa si produse la care nu vedem reclame agresive, pe care nu le gasim in orice magazin, dar care, odata ce le-ati incercat, va dau sentimentul ca ati gasim ceea ca cautati de-o viata. Sunt produsele naturiste. »

Aromoterapia

06 februarie 2004 | Autor: Mihaela Preda

Aromoterapia

Auzim din ce in ce mai des termeni ca: reflexoterapie, termoterapie, aromoterapie. Pana acum cativa ani nu existau prea multe saloane care sa se mandreasca cu astfel de servicii, de la o vreme insa asistam la o adevarata explozie de specialisti in diverse astfel de terapii. Dintre toate, aromoterapia este cea mai la indemana tuturor, putand fi practicata si acasa, daca stiti exact ce sa intrebuintati si mai ales pentru ce. Aromoterapia este ramura terapeuticii de inspiratie naturistã, mai precis fitoterapeuticã, ce urmãreste ameliorarea sau vindecarea diverselor boli, pe calea aromelor si a parfumurilor. »

Florile ne fac mai frumoase

14 octombrie 2003 | Autor: Mihaela Preda

Florile ne fac mai frumoase

Florile sunt frumoase si au un miros incantator dar pot fi mai mult decat plante ornamentale. Spre exemplu, albastrelele sunt excelente pentru pleoapele ridate si ochii obositi, sub forma de cataplasme si comprese, dar si pentru bolile renale, ca infuzie, de 3 ori pe zi. Galbenelele sunt cicatrizante, antiinflamatorii, in tratamentul arsurilor, al degeraturilor, si ulceratiilor, dar si pentru tenul uscat. Florile se folosesc sub forma de infuzie si de ceai. »