Cosmeticele organice

10 octombrie 2007 | Autor: Consuela Gheorghe

Cosmeticele organice

     Ce se controleaza?

     Materia prima, furnizorii, procentajul ingredientelor naturale si organice, procesele de productie, ambalare si etichetare.
     Toate procesele trebuie sa fie prielnice mediului inconjurator si trebuie sa protejeze resursele naturale ale planetei.

     Transparenta fata de consumator: procentajul ingredientelor naturale si al ingredientelor emise de Agricultura Organica trebuie sa apara pe etichete.

     Pentru a atinge standardul ECOCERT pentru cosmetice naturale si organice, cel putin 95% din ingrediente trebuie sa fie naturale sau de origine naturala. Minimum 10% din totalul ingredientelor trebuie sa aiba certificate emise de agricultura organica.

     Majoritatea ingredientelor sintetice nu sunt acceptabile (silicon, glycol, carbomer, paraben, parfum sintetic, etc)
     Toate produsele trebuie sa fie fara OMG (organisme modificate genetic!)

     EXCLUSIVE ORGANIC CARE – INGRIJIRE EXCLUSIV ORGANICA

     Exclusive Organic Care reprezinta o serie de produse naturale organice certificate destinate ingrijirii pielii, create din uleiuri organice selectionate, unt, uleiuri esentiale, ingredienti sofisticati, activi, bazati pe extracte organice din plante, ingrediente din padurea tropicala si alte componente naturale speciale.

     Toate ingredientele, procesele si ambalarea corespund standardelor pentru cosmetice organice si naturale. In majoritatea produselor procentajul de ingrediente naturale depaseste 99%. Nu se intrebuinteaza silicon, glycol, carbomer, paraben, parfum sintetic, emulsificatori sintetici si detergenti.
     Totusi, produsele sunt elegante, luxoase si de inalta eficacitate, conform asteptarilor de la produsele de ingrijire a pielii moderne, de inalta clasa.

     EXCLUSIVE ORGANIC CARE – ingrediente:

     Ingrediente din padurea tropicala:

     Ulei organic Acai:
     Açaí este un palmier intâlnit in zona Amazonului. Uleiul este extras din pulpa fructului. Este bogat in acizi grasi esentiali (Omega 3, Omega 6 si Omega 9), phytosterol, Viamina C si Polyphenol - puternic anti-oxidant). Are efect de calmare, protejare si revitalizare.

     Unt organic de Murumuru:
     Copacul Murumuru are un trunchi de 2 pâna la 6 metri. Creste pe pamânt argilos, in padurile amazoniene. Untul de Murumuru este bogat in acid oleic oferind nutritie, catifelare si hidratare pielii.

     Argila alba amazoniana:
     Aceasta argila naturala este energizata, activata si uscata la soare in scopul evitarii degradarii componentelor datorita caldurii excesive.
     Indienii brazilieni foloseau argilele (geoterapia) pentru tratarea leziunilor pielii si pentru a se proteja impotriva muscaturilor de insecte si serpi. Argila este in mod special bogata in substante hranitoare organice amazoniene, in anti-oxidanti din particule nesaponificabile absorbite din semintele plantelor din padure si in minerale (fier, aluminiu, potasiu, calciu, bor, sulf). Are rol de curatare si purificare a pielii. Exploatarea acesteia nu altereaza in niciun fel mediul inconjurator.

     Uleiul si untul organic:
     Uleiul organic de Jojoba:
     A fost consemnat timpuriu, in secolul XVII-lea deoarece indienii din Baja California erau constienti de proprietatile speciale ale plantei Jojoba si ii foloseau uleiul pentru o serie de tratamente cosmetice si medicale cum ar fi tratarea cancerului de piele si a ranilor.

     Uleiul de Jojoba este o ceara lichida produsa din semintele de Jojoba (Simmondsia chinensis), un arbust originar din sudul Arizonei, sudul Californiei si nord-vestul Mexicului. Uleiul de Jojoba reprezinta aproximativ 50% din samânta de jojoba ca greutate.

     Uleiul de Jojoba este un ester ceros in retea liniara, cu acizi grasi Omega-9. Uleiul de Jojoba nerafinat arata ca un lichid auriu limpede la temperatura camerei, cu un miros putin greoi. Uleiul de Jojoba este relativ stabil in comparatie cu celelalte uleiuri vegetale.
     Spre deosebire de uleiurile vegetale comune, uleiul de Jojoba este foarte similar din punct de vedere chimic cu sebumul uman.
     Uleiul de Jojoba hidrateaza, vindeca, hraneste toate tipurile de piele. Este bogat in vitamina E si minerale si este adecvat tratarii pielii inflamate. Uleiul de Jojoba provine dintr-o planta de desert care rezista caldurii si uscaciunii prin sistemul propriu de autosupravietuire.

     Uleiul organic de nuca Macadamia:
     Uleiul de Macadamia (sau uleiul de nuca Macadamia) este uleiul din miezul de nuca Macadamia (Macadamia integrifolia). Uleiul de Macadamia contine acid oleic, acid palmitoleic, acid linoleic (omega-6) si acid linolenic (omega-3).
     Datorita continultului de acid palmitoleic, uleiul de Macadamia este un excelent inlocuitor botanic al uleiului de nurca când este utilizat in formulele cosmetice ca emolient, creând senzatia de piele foarte matasoasa si catifelata.

     Uleiul organic din fructul pasiunii:
     Uleiul din semintele fructulului pasiunii este extras din sâmburii fructului pasiunii si se foloseste, traditional, pentru a proteja, calma, relaxa si hidrata pielea. Acest ulei emolient este bogat in acid linoleic (acid gras esential Omega-6) care sustine rolul de bariera al pielii si calmeaza pielea iritata. Continutul ridicat de flavonoizi actioneaza ca un combatant al radicalilor liberi si ca antioxidant, favorizând reducerea aparitiei ridurilor fine si a celor mai pronuntate. Este un ulei usor care nu lasa o senzatie de “gras”.

     Uleiul organic de cocos:
     Uleiul de cocos este un ulei tropical cu multe aplicatii. Se extrage din miezul uscat de cocos. Uleiul de cocos are o valabilitate mai mare comparativ cu celelalte uleiuri (pâna la 2 ani) datorita continutului sau ridicat de grasime saturata.
     Uleiul de cocos este excelent pentru hidratarea pielii.
     In India si Sri Lanka, uleiul de cocos este utilizat frecvent in hairstyling si in eliminarea stresului. Oamenii din zonele de coasta ale Karnataka si Kerala fac bai calde dupa ce au aplicat uleiul de cocos pe tot corpul si l-au lasat asa timp de o ora.

     Untul organic:
     Untul de nuca Shea este o grasime naturala de culoare verzuie sau ivoriu, extrasa din sâmburele de copac karite (Butyrospermum Parkii), care se gaseste in savanele africane. Are o larga utilizare in cosmetica, pentru hidratare si emoliere. Untul de Shea este si comestibil.
     Se foloseste ca ulei de gatit in vestul Africii.

     Untul de Shea este cunoscut in special pentru proprietatile sale cosmetice pentru hidratare si emoliere. De asemenea, este cunoscut ca agent anti-inflamator. Datorita continutului de phytosterol si tocopherol (Vitamina E), poate fi eficient in tratarea arsurilor, eruptiilor, petelor, uscaciunii severe a pielii, buzelor crapate si ridurilor.

     Untul de Shea ofera si o oarecare protectie solara UV datorita prezentei esterilor de acid cinnamic, dar oricum nu trebuie sa ne bazam pe untul de Shea pentru protectie solara. Untul de Shea este mai bogat decât multe alte emoliente si se absoarbe rapid in piele fara sa lase o senzatie de “gras”.

     Untul organic de cacao:
     Untul de cacao este grasimea naturala comestibila din boabele de cacao, extrasa in timpul procesului de fabricare a ciocolatei si a pudrei de cacao. Untul de cacao are aroma de ciocolata. Untul de cacao are un punct de topire apropiat temperaturii corpului uman si se topeste imediat când este aplicat pe piele.
     Untul de cacao este una din cele mai stabile grasimi cunoscute, continând antioxidanti naturali care previn alterarea. Textura fina si proprietatile emoliente ale untului de cacao fac ca acesta sa devina un ingredient frecvent utilizat in cosmetica si in produsele de ingrijire a pielii.

<12

sursa: Les Nouvelles Esthetiques

taguri: cosmetice, organice

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!