trimite pe YMsalvează

Cum sa imblanzesti transpiratia

Daca ar fi ceva care sa ne displaca vara, acest lucru ar fi cu siguranta transpiratia. Uneori nici nu ne dam seama cind ne trezim cu picaturi de sudoare pe timple sau cu tricoul aproape ud. Cu toate acestea, sa transpiri e firesc, ba chiar e foarte necesar, pentru ca organismul tau sa poata elimina toxinele si sa isi echilibreze temperatura. Cui ii place sa isi simta hainele ude sau, mai rau, patate de sudoare, in aceste zile caniculare? Ce poti face pentru a nu transpira in exces? In corpul nostru exista intre 2 si 4 milioane de flande sudoripare: in talpa piciorului, in palme, la subrat. Ele sunt activate de terminatiile nervoase din primul strat al pielii, ca raspuns al unui stimul al creierului. Schimbarile de temperatura, emotiile, stresul actioneaza direct asupra organismului, acesta incepe sa secrete fluide pentru a-si controla temperatura. Principala cauza a transpiratiei este caldura – cea de afara sau cea indusa organismului ca urmare a unor activitai fizice intense. Exista insa si persoane care transpira abundent, chiar fara sa depuna vreun efort sau fara sa stea in caldura. (vezi articolul)

Atenţie: Pentru a adăuga un comentariu este necesar să vă logaţi. Dacă nu aveţi un cont pe beautycenter.ro click aici pentru înregistrare.

Autor Comentariu
Cristian

de la Cristian pe 25 mai 2007, 14:25

Ma intreb daca pentru fotografiile care va insotesc articolele au drepturi de publicare.Daca da ne puteti demonstra????

Atenţie: Pentru a adăuga un comentariu este necesar să vă logaţi. Dacă nu aveţi un cont pe beautycenter.ro click aici pentru înregistrare.

Salvează la favoriteTrimite pe Yahoo Messenger