Feng Shui se bazeaza pe simturi

10 martie 2006 | Autor: Mihaela Preda

Feng Shui se bazeaza pe simturi
copyright: -

     Feng (vint) Shui (apa) reprezinta o serie de practici menite sa imbunatateasca mediul in care traim, prin exploatarea energiilor positive si mentinerea armoniei caminului sau a oricarui loc unde ne petrecem timpul. Feng Shui s-a nascut în urma cu peste 4000 ani, cind, in timpul dinastiei Quin, chinezii localizau izvoarele subterane de pe terenul unde urmau sa isi ingroape mortii. Treptat, chinezii au inceput sa isi construiasca si casele in functie de mediu. Ei cautau terenurile solide, in apropierea unei ape, iar camerele erau orientate astfel incit soarele sa le lumineze cit mai mult pe parcursul unei zile. Feng Shui traditional se bazeaza pe capacitatea de reechilibrare a energiilor mediului si a individului, prin armonizarea formelor, culorilor si mirosurilor unui spatiu. Este un amestec de elemente arhitecturale, matematica, design interior si chestiuni de bun simt, care ne pot face viata mai placuta si mai usoara.

     Principalul concept al feng shui este Yin si Yang. Ele definesc partea umbrita (yin) si cea luminata de soare (yang). Yin reprezinta si principiul feminin si pasiv al naturii, in timp ce yang este principiul masculin al naturii, puternic si activ. Conceptul de Yin si Yang este primul principiu din Feng Shui. La origini, yin si yang defineau partea umbrita (yin) si cea luminata de soare (yang) a unui deal. Mult mai tarziu, yin si yang au ajuns sa reprezinte cele doua aspecte primare ale fortei qi. Yin a fost descris ca fiind principiul feminin al naturii, vazut astfel ca pasiv si slab. Yang a fost clasificat drept principiul masculin al naturii si privit ca activ si puternic. Yin si yang trebuie sa fie in armonie in mediul in care traim, dezechilibrul lor producind efecte negative pe plan emotional si chiar fizic.

     Ati observat ca exista oameni tonici, plini de energie si optimism? La fel cum exista oameni deprimati, mereu obositi, care sufera de dureri de cap zilnice. Sigur, scepticii pot spune ca poate primii au parte de noroc, sunt sanatosi, au stabilitatea financiara si atunci au toate motivele sa fie optimisti si veseli. De multe ori insa de vina pentru starea noastra proasta este dezechilibrul interior. Daca mergem acasa si in loc sa ne relaxam si sa ne bucuram de intimitatea caminului, ne simtim rau, avem o dispozitie proasta fara vreun motiv anume, poate ca ceva ar trebui schimbat sau imbunatatit in mediul ambiant.

     Daca nu exista un echilibru al celor doua forte in mediul in care traim, se pot produce efecte nedorite pe plan emotional si fizic. Oamenii care se plang de oboseala, depresie si lipsa de motivatie isi petrec mult timp in locuri intunecate. Alte persoane, care sufera adeseori de dureri de cap, sunt expuse soarelui intens, traind in case prea luminate.

taguri: feng shui, simturi, ordine, design interior, casa, mobila, aranjament

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!