Totul despre celulita (III)

13 februarie 2007 | Autor: Dr. Larisa Ionita

Totul despre celulita (III)

     Cel mai important lucru pentru a scapa de celulita este sa ai o dieta sanatoasa. Exista cateva alimente naturale, vitamine si minerale <!--topnews-->care au excelente proprietati anti-celulitice precum si altele care ar trebui evitate pe cat posibil, ele fiind o adevarata hrana cereasca pentru nesuferita “coaja de portocala”.

     Ce sa evitam?

     Zahar: Incearca sa renunti complet la alimentele care contin zaharuri, deoarece ele intaresc colagenul, circulatia este incetinita datorita ingrosarii vaselor de sange si arterelor. Cand manaci zahar, numarul radicalilor liberi din corpul tau creste cu 140%!

     Grasimi saturate: Grasimile saturate (carne, unt, lactate) iti dubleaza nivelul radicalilor liberi aproape instantaneu. Incearca sat ii procentul de grasimi sub 30% din dieta ta, cu nu mai mult de 10% grasimi saturate.

     Cofeina: Incearca sa eviti sa bei mai mult de o ceasca de cafea sau ceai pe zi, deoarece cantitatile mari de cafeina afecteaza arterele, ingreunand circulatia. De asemenea, pot duce la cresteri si scaderi ale glicemiei, facandu-te sa poftesti la dulciuri, perpetuand astfel problema.

     Carbohidrati: Acestia includ: zahar, faina, paste, paine si ar trebui evitati complet. Acesti carbohidrati genereaza o crestere rapida a glucozei, careia corpul inearca sa ii faca fata prin producerea de insulina, care duce aceasta glucoza in depozitele de grasime ale organismului. Corpul devine mai putin sensibil la insulina, deci va fi nevoie sa produca mai multa insulina ca sa obtina rezultate, ceea ce va duce la cresterea grasimilor stocate. Incearca sa folosesti orez brun, cereale integrale, paine neagra.

     Alcool: Incearca sa nu bei mai mult de un pahar de alcool pe zi pentru ca alcoolul creste nivelul de grasimi din sange, incetinind circulatia. Alcoolul creaza si un numar mare de radicali liberi si creste nivelul de estrogen din organism care poate incuraja retentia de lichide. Alcoolul opreste absorbtia corecta de vitamine care au rolul de a arde grasimile, vitamina C, zincul si calciul.

     Mancaruri sarate: Corpul controleaza nivelul lichidelor din organism cu ajutorul potasiului si sodiului. Cand aceste doua minerale sunt in echilibru, nivelul lichidelor este correct. Daca mananci prea multa sare (alone sarate, chipsuri, covrigei), se creaza un dezechilibru pe care corpul incearca sa il repare prin retentia de lichide in tesuturi. Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda sa nu mancam ai mult de 5 gr de sare pe zi.

     Care sunt alimentele “bune”?

     Sparanghel: Ajuta la intarirea venelor si capilarelor si controleaza tensiunes, o excelenta sursa de vitamine A, B & C.

     Avocado: Desi bogate in calorii, aceste fructe contin o gramada de acizi grasi care ajuta la imbunatatirea calitatii pielii si a circulatiei. Sunt de asemenea o sursa buna de vitamina E si beta sitosterol.

     Banane: Ajuta la mentinerea vaselor de sange in stare buna, la o circulatie sanatoasa, si sunt o sursa buna de potasiu, magneziu si vitamina B6.

     Fasole: Bogata in fibre si proteine, o sursa buna de calciu si potasiu.

     Fructe de padure: Fructele de padure sunt printre cele mai bune alimente antioxidaante, ele contracareaza zaharul, grasimile si toxinele care deterioreaza pielea si sunt in acelasi timp sursa importanta de vitamina C si acid Gamma linoleic.

     Cereale integrale: O excelenta surse de energie, bogate in fibre si antioxidanti.

     Broccoli: Contin acid alpha lipoic care ajuta la prevenirea intaririi colagenului provocata de zahar. O sursa buna de selenium si calciu.

     Citrice: Toate sunt surse excelente de vitamina C. Portocalele contin si bioflavonoide care pot imbunatati circulatia si intari capilarele. De asemenea, surse bune de vitamine din gama B.

     Nuci: Bogate in proteine si nutrienti, o excelenta sursa de vitamina E.

     Ulei de peste: Somonul, sardinele, tonul, pastravul, heringul, macroul si codul au toate un continut redus de grasime si multe vitamine si minerale anti-celulitice.

     Ceapa: Sursa excelenta de sulf, vitamina C si vitamina E.

     Pere: Bun detoxifiant, perele pot ajuta la reducerea efectelor negative ale poluarii asupra organismului, asistand sistemul limfatic. Sursa buna de iod, fibre si potasiu.

     Ananas: Are o actiune anti-inflamatoare in corp care ajuta la prevenirea retentiei de lichide si la vindecarea fibrelor de collagen; sursa buna de vitamina C.

     Pepene: Contine cel putin un pahar de apa pe felie si ajuta la prevenirea retentiei de lichide; sursa buna de potasiu si fibre.

12>

sursa: Body Temple

taguri: celulita, grasime, alimente, dieta

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!