Evita sarea si zaharul, pentru a-ti conserva frumusetea

21 septembrie 2009

Evita sarea si zaharul, pentru a-ti conserva frumusetea

     Se spune ca esti ceea ce mananci si este foarte adevarat, daca te gandesti ca substantele ingerate sub forma de alimente se raspandesc apoi in intregul organism, care reactioneaza mai mult sau mai putin favorabil. Desigur, corpul fiecaruia reactioneza diferit la acelasi tip de mancare, in functie de slabiciunile, bolile sau predispozitiile avute. O alimentatie potrivita poate fi stabilita doar dupa analize medicale detaliate. Exista insa si alimente unanim acceptate ca fiind nocive organismului:

     - sarea. Majoritatea mancarurilor tip fast food contin cantitati foarte mari de sare, desi nu ne dam seama de asta cand le consumam. La fel, multe produse din comert, de tip conserve, carne procesata, snacks. Un studiu realizat in SUA si Europa de organizatia World Action on Salt and Healthy a concluzionat ca majoritatea populatiei consuma de doua ori nivelul limita acceptat, de sare. Ce inseamna asta? Boli ale inimii, crestere in greutate, dureri stomacale.

     - alcoolul. “ratia” zilnica acceptata este de 2 pahare alcool pe zi. Tot ce depaseste aceasta limita, are repercusiuni asupra ficatului si rinichilor in special, dar si asupra tenului, care va imbatrani prematur.

     - carbohidrati. Corpul nostru foloseste carbohidratii pentru a functiona sanatos. Insa cand acestia sunt obtinuti din paste fainoase, paine, produse de panificatie si alte alimente procesate consumate in exces, te vei simti obosit/a, balonat/a si fara energie. Ba te mai si ingrasi si te expui riscului de infarct.

     - zaharul. Nici nu mai trebuie sa spunem cat de nociv e zaharul, nu-i asa? Daca iti place sa mananci prajiturele, sa bei sucuri si cafele dulci, asteapta-te la ingrasare rapida, imbatranirea tesuturilor, ca urmare a modului in care zaharul interactioneaza cu proteinele si fibrele din organism si deteriorarea accentuata a dentitiei.

     Solutia? Sa mananci cat mai multe produse naturale si cat mai putine procesate (semipreparate, fast food, produse de panificatie si patiserie, prajituri). Iar daca reusesti sa diminuezi cantitata de zahar din cafea sau ceai, precum si sarea din mancare, poti spune ca mananci sanatos!

sursa: beautycenter.ro

taguri: sare, zahar, mancare, alimente, nutritie

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!