Tarta alsaciana cu mere

20 ianuarie 2011 | Autor: Teodora Takacs

Tarta alsaciana cu mere

Ori de câte ori îmi amintesc de Franţa şi de apetisanta patiserie franţuzească, îmi zboară mintea automat şi inevitabil la o tartă cu fructe. Când eram în Franţa foloseam numai aluat de tartă gata preparat, cumpărat de la supermarket. Nu ştiu de ce mi se părea foarte complicat să îmi fac eu singură aluatul. Dar pentru că la noi nu găseşti oriunde şi oricând, am hotărât să fac o cantitate mai mare odată şi să o ţin în congelator pentru când îmi vine pofta de Franţa. E foarte foarte uşor şi tot secretul este ca toate ingredientele să rămână foarte reci în timpul preparării, cum de altfel ziceam în detaliu aici. Tarta asta alsaciană cu mere este foarte simplu de făcut odată ce aveţi aluatul şi e atât de gustoasă încât cu greu te abţii să nu o devorezi pe toată dintr-o dată. Pe cuvânt de cercetaş!

Ingrediente:

•250 g aluat de tartă sfărâmicios (pâte brisée)
•4 mere mari decojite şi tăiate felii
•100 g zahăr
•100 ml frişcă lichidă
•100 lapte
•2 ouă
•1 linguriţă esenţă de vanilie
•Zahăr pudră pentru decor (opţional)

Rețetă

Se încinge cuptorul la 180° şi se unge bine cu unt forma de tartă.

Dacă aluatul este proaspăt făcut, se recomandă ţinut la frigider cel puţin 2h înainte de a-l întinde. Se presară nişte făină pe blatul de lucru şi se întinde uniform aluatul astfel încât să depaşească diametrul formei.
Se aşează în formă şi se taie surplusul de aluat dacă depăşeşte marginile de sus. Se înţeapă aluatul ca să se coacă uniform, iar de jur împrejur se fixează un inel din staniol, ca să nu crească în exces, şi să îşi pătreze forma de tartă. Merele tăiate în 8 se aşează de jur împrejur şi se presară cu zahăr. Se ţine la cuptor cca 30 min. Inainte cu 5 minute de a scoate tarta din cuptor, bateţi ouăle cu 80g zahăr, apoi adăugaţi frişca, laptele şi esenţa de vanilie. Scoateţi tarta şi adăugaţi compoziţia de ouă. Reintroduceţi la cuptor pentru încă cca 35-40 min. Opţional, dacă nu sunteţi la cură de slăbire, mai puteţi decora cu nişte zahăr pudră.

sursa: Ebucataria.ro

taguri: tarta, mere, frisca, lapte

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!