Spanac in ulei de susan

10 noiembrie 2009

Spanac in ulei de susan

Este o reteta saraca in calorii, carbohidrati, grasimi saturate si sodiu; in schimb este bogata in calciu si potasiu. Timpul necesar pregatirii este de 15 minute, dupa cum bine observi nu este o reteta complicata.

Ingrendientele sunt pentru doua portii. Astfel ai nevoie de: doua lingurite de ulei de susan, o lingura de seminte de susan, doua capatani de usturoi (taiate bucati), doua lingurite de ghimbir (tocat), 300 de grame de spanac (proaspat), doua lingurite de otet de orez, o lingura de crema de mustar (cu putina sare).

 Mod de preparare
Toarna intr-un vas uleiul de susan, adauga semintele, usturoiul si ghimbirul. Amesteca timp de 30 de secunde. Adauga spanacul si amesteca pentru 2 minute. Ia vasul de pe foc. Adauga crema de mustar si otetul de orez.
Serveste imediat!

 Valori nutritive
O portie are: 102 calorii, 7 grame grasimi (1 gram grasimi saturate, 3 grame grasimi monosaturate), 0 mg colesterol, 7 grame carbohidrati, 5 grame proteine, 4 grame fibre, 195 mg sodiu, 732 mg potasiu. 

Pofta buna!

sursa: Dietetik

taguri: spanac, susan

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!