Somon marocan

03 iulie 2011 | Autor: Andrei Crivat

Somon marocan

Ca să fiu sincer, e somon norvegian, nu marocan. Doar modul de preparare aduce cu bucătăria marocană. Am gătit somon în multe feluri - e în top 3 al plăcerilor mele culinare - dar rețeta asta dă niște valențe cu totul noi gustului oricum foarte bun al somonului. Și se face și rapid, și ușor.

Ingrediente

  • 2 medalioane de somon
  • 200 ml iaurt simplu
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • 2 căței de usturoi
  • 1 linguriță de semințe de chimen
  • 1 linguriță de semințe de coriandru
  • 1 lingură de ulei extravirgin de măsline

Rețetă

Am pus iaurtul într-un castron. Peste el am pus uleiul de măsline, zeama de lămâie, usturoiul zdrobit, chimenul și coriandrul măcinate. Le-am amestect bine. Apoi am împărțit marinada asta în două. Jumătate am pus-o la frigider, acoperită cu folie de plastic. În cealaltă jumătate am pus medalioanele de somon. Le-am dat și pe ele la frigider, cam 20 de minute. După care le-am scos din iaurt, le-am șters bine cu prosoape de hârtie și le-am pus pe grătar. 4-5 minute pe fiecare parte și asta a fost tot.  Peste ele am pus un pic de sos de iaurt (cel pe care l-am pus separat la început) și am presărat pătrunjel verde și un pic de zeamă de limetă. Foarte, foarte gustos. Iaurtul cu condimente e atât de bun încât cred c-o să-l folosesc pe viitor la multe feluri de grătar.  Poftă bună :)

sursa: Ebucataria.ro

taguri: somon, peste, iaurt, lamaie, usturoi

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!