Salata picanta de fasole

17 noiembrie 2010

Salata picanta de fasole

Dacă tot a început ieri postul, m-am gândit în sinea mea că ar fi bine să fac o rețetă de post. Inițial, am vrut să fac burgeri de fasole (așa, ca un fel de hamburgeri, doar că din fasole). Pe parcurs, însă, tot gustând din "compoziție", am zis că mai bine o las așa cum e, fără s-o mai prepar termic. Și dat fiind că musafirii meu au mâncat-o pe toată, înclin să cred că n-am făcut chiar rău

Ingrediente (pentru 6 porții)

  • 600 g fasole (eu am folosit fasole la conservă)
  • 1 ceapă roșie
  • 4 căței de usturoi
  • 2 linguri de pătrunjel tocat
  • 1 lingură de mărar tocat
  • 1 lingură de cimbru tocat
  • 1 lingură de fulgi de ardei iute
  • 1 linguriță de chimen
  • 1 linguriță de semnițe de coriandru
  • 1 lingură de ulei

Rețetă

Mai întâi, am tocat ceapa și am zdrobit usturoiul, pe care le-am călit în ulei. Apoi am zdrobit fasolea, dar nu te tot. Adică n-am făcut-o chiar pastă, am lăsat și boabe întregi, că mi-am dorit să aibă o textură mai dură. Peste ea am pus ceapa și usturoiul, pătrunjelul și fulgii de ardei iute. În acest punct încă vroiam să fac burgeri, așa că am pus și miezul unei felii de pâine, udat și apoi bine stors. Dacă faceți salată, însă, nu e nevoie deloc de pâine.

Am amestecat bine, apoi am adăugat chimenul și coriandrul zdrobite, mărarul și cimbrul (uscate). 

Poftă bună :)

sursa: Ebucataria.ro

taguri: fasole, usturoi, cimbru, chimen, marar

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!