Salată Niçoise

13 mai 2012

Salată Niçoise

Ingrediente:

 2-3 cartofi mari

3 ouă, 3 căţei usturoi, muştar

ulei de măsline, lămâie

rozmarin, cimbru, tarhon

busuioc, oregano

pătrunjel (frunze) proaspăt sau uscat

măghiran, sare, piper

150 grame măsline, 200 grame roşii Cherry

100 grame fasole verde

200 grame ton din conservă, 1 salată verde

Mod de preparare

 Cartofii se spală şi se pun la fiert în apă cu sare. Ouăle se fierb şi ele.Se pregăteşte dressingul pentru salata astfel: usturoiul se pisează cu un praf de sare. Se adaugă o lingură de muştar, 2-3 linguri de ulei de măsline şi câte un vârf de linguriţă din fiecare condiment.

 Se omogenizează totul. Se pregătesc ingredientele pentru asamblare: cartofii fierţi se taie cubuleţe, roşiile cherry se taie pe jumătate, fasolea verde se fierbe, ouăle se taie felii.

Pe o farfurie se aranjează frunze proaspete de salată verde.Salata se stropeşte cu dressing, se pune în mijloc tonul din conservă, apoi pe fiecare frunză de salată se pune câte un alt ingredient.

Se stropesc toate cu dressing şi se servesc ca atare sau se pot amesteca.

 

 

 

 

 

sursa: Delicatesa.ro

taguri: fasole verde, cartofi, usturoi, oua, rozmarin, ton, salata verde

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!