Rulada de biscuiti cu martipan

06 decembrie 2010 | Autor: Teodora Takacs

Rulada de biscuiti cu martipan

Am avut întotdeauna o reţinere să fac mâncăruri prea banale şi neapetisante, iar atunci când a trebuit totuşi să le fac, nu am simţit că trebuie să mă laud cu ele. Când eram mică şi singurul desert pe care îl ştiam era budinca (din praf de budincă la plic evident), făceam întodeauna două tipuri şi le puneam la răcit în straturi într-o formă rotundă de cozonac. Apoi o întorceam şi arăta ca un tort. Era bestială. Pentru mine avea şi gust de tort. De ceva vreme mă tot lovesc de nişte biscuiţi care zac la mine în dulap şi nu ştiam ce să fac cu ei. Ideea de salam de biscuiţi nu prea mi-a surâs niciodată sincer, pentru că tot timpul îmi aminteşte de biscuiţii ăia seci şi fazi de pe vremea lui Ceauşescu. Se vindeau la kilogram şi n-aveau niciun gust. Brrr. Dar dacă îi spun ruladă şi adaug şi nişte marţipan la mijloc, pot scoate un desert decent din biscuiţii ăia, mi-am zis.

Ingrediente:

  • 700 g biscuţi
  • 300 ml lapte
  • 200 g unt
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • 2 linguri de rom
  • 4 linguri de cacao
  • 150 g nucă măcinată
  • 200 g marţipan
  • Opţional stafide sau fructe confiate

Se zdrobesc biscuţii, nu foarte mărunt dacă vreţi să se vadă bucăţile de biscuiţi în ruladă.

Într-un vas, se pune untul şi laptele pe foc la topit. Când s-a topit untul, adăugaţi cacao şi vanilie şi amestecaţi până la omogenizare. Lăsaţi compoziţia la răcit. Intr-un bol mare, amestecaţi biscuiţii zdrobiţi cu nuca şi începeţi să adăugaţi compoziţia lichidă panâ se încorporează în cantitatea de biscuiţi. La sfârşit adăugaţi şi romul, după gust.

Marţipanul se modelează în formă de baton, şi se rulează împreună cu compoziţia de biscuiţi. Se pune rulada într-o folie alimentară şi se lasă la rece câteva ore. Simplu nu?

sursa: Ebucataria.ro

taguri: salam biscuiti, martipan

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!