Pui la cuptor pe pat de legume

08 septembrie 2010

Pui la cuptor pe pat de legume

 

Ingrediente:
1 pui de circa 1,5 kg., 1 ceasca cu orez, 2-3 morcovi, 2-3 rosii, 2 cepe, 200 gr. ciuperci, unt, ulei de masline, un praf de sare.

Mod de preparare:

Spala bine puiul si sareaza-l. Unge-l cu unt pe toata suprafata. Pune puiul intr-o tava cu putina apa si baga tava la cuptor pentru circa 30 minute. In timpul coacerii stropeste puiul cu sosul din tava, pentru a se rumeni frumos. Cand este gata scoate-l din cuptor si acopera-l cu o folie.
Spala orezul si pune-l la fiert in apa calduta cu putina sare.
Legumele le speli, le tai si le pui la inabusit intr-o tigaie in ulei cu putina apa. Inabusa legumele pentru aproximativ 10-15 minute.
La sfarsit pune pe o farfurie orez, legume si o parte (pulpa, copan, piept) din puiul de la cuptor. Pe deasupra stropeste puiul cu sos din tava. Pofta buna!

sursa: Alimentatiecopii.ro

taguri: pui, legume, ciuperci, morcovi, ceapa, rosii, masline

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!