Prăjitura 'Negresa'

03 martie 2011

Prăjitura 'Negresa'

Ingrediente:
•1/2 kilogram zahăr tos
•1 pachet unt
•2 linguri cacao
•1/2 cană lapte
•4 ouă
•100 grame nuci
•50 grame cacao
•200 grame făină
•1 praf de copt dizolvat in zeama de la 1 lamaie

Mod de preparare:

Zahărul cu untul, laptele şi cele două linguri de cacao se topesc la foc mic, până dau în clocot. Din această compoziţie se scot 15 linguri, care se pun deoparte. Restul se răceşte, apoi se adaugă cele 4 gălbenuşuri pe rând, frecând întruna. Se bat albuşurile spumă şi se adaugă alternativ cu făină şi praful de copt dizolvat în lămâie, apoi nucile date prin maşină. Se toarnă în tava unsă şi tapetată cu făină. Se coace la foc potrivit până se dezlipeşe de pe margini. Cele 15 linguri păstrate se pun pe foc cu 50 g cacao până dau în 2-3 clocote. Se scoate tava şi imediat se toarnă această crema pe deasupra, se intinde bine cu un cuţit si se dă la rece.

sursa: Delicatesa.ro

taguri: negresa, prajitura, cacao

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!