Prăjitură cu vişine şi blat de ciocolată

07 august 2011

Prăjitură cu vişine şi blat de ciocolată

Blatul

Ingrediente:

    * 150 grame ciocolată amăruie
    * 5 ouă
    * 150 grame unt
    * 150 grame zahăr
    * 80 grame făină
    * unt pentru uns tava
    * făină pentru uns tava

Mod de preparare:
Ciocolata se topeşte pe baie de apă. Se lasă să se răcească şi apoi se adaugă zahărul şi untul moale.
Se amestecă bine şi apoi se adaugă treptat gălbenuşurile, albuşurile bătute spumă şi făina.
Se amestecă uşor, se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace la 175 grade timp de 30 de minute.
 

Crema

Ingrediente:

    * 200 grame ciocolată albă
    * 400 grame frişcă
    * 1 linguriţă zahăr vanilat
    * 300 grame vişine fără sâmburi

Mod de preparare:
Ciocolata se topeşte pe baie de apă.
Se amestecă uşor cu frişca bătută cu zahărul vanilat.
Se lasă la rece.

Blatul rece se taie în două pe lungime. Se pune umplutura de frişcă peste jumătate din blat. Peste frişcă se pun vişinele fără sâmburi. Deasupra se pune cea de-a doua jumătate de blat. Se acoperă cu glazură de ciocolată. Se porţionează şi fiecare felie se ornează cu vişine şi frunze de mentă.

sursa: Delicatesa.ro

taguri: prajitura, visine, ciocolata, glazura

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!