Placinta vegetariana

05 noiembrie 2009 | Autor: Madalina-Andreea Stama

Placinta vegetariana

Halloween. O sarbatoare imprumutata de la americani, a carei semnificatie putini o cunosc. Si in ciuda acestui aspect, an de an pe 31 octombrie, Halloweenul aduna tot mai multi oameni. Costume si masti ale unor personaje din filme de groaza, suc de rosii, care sa trimita la ideea de sange, bostane scobite, care infatiseaza figuri mai putin prietenoase,a caror zambete sadice sunt luminate de o lumanare in interior, toate acestea sunt la moda pe 31 octombrie.

Decorul e musai sa fie infricosator. Nu este o sarbatoare care reuneste persoane dornice de distractie, ci care isi manifesta astfel dorul de cei dragi. Se zice ca de Halloween sufletele celor morti se intorc la rudele lor in viata. Nu stim sigur cat de adevarat este, insa un lucru  este cert: romanilor le place sa sarbatoreasca Halloweenul.Toate bune si frumoase pana la partea cu bufetul. Daca esti la regim sau te-ai decis sa fii vegetarian si nu exista nimic light si pentru tine, atunci numai sarbatoare nu e.


Motiv pentru care v-am pregatitat azi o placinta vegetariana. Stiu ca suna un pic cam ciudat, dar nu aveti motive de ingrijorare.
Daca nu vreti sa sabotati dieta pentru a regreta mai tarziu, ati face bine sa va notati reteta. Aveti nevoie de: 1 foaie de placinta vegetariana (se poate pregati din biscuiti de graham), 1 pachet de tofu, 1 conserva cu dovleac (organic daca se poate), 1/4 de cana cu zahar brun, 1/4  de cana cu indulcitor (puteti folosi miere sau sirop de artar) si 4 lingurite de condimente (scortisoara, nucsoara, cuisoare, vanilie etc). 

Incepeti prin a incalzi cuptorul (temperatura sa nu depaseasca 218 grade Celsius). Apoi sfaramati branza vegetala si amestecati-o cu dovleacul. Adaugati zahar brun, inculcitorul si condimentele. Amestecati bine. Dupa ce este gata umplutura, puneti-o peste foaia de placinta. Tineti placinta in cuptor, prEt de 15 minute, apoi reduceti tempertura la 176 de grade Celsius si mai lasati-o in cuptor 45-50 de minute. Placinta se poate servi rece sau calda.

sursa: Dietetik

taguri: reteta, dovleac, Halloween

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!