Plăcintă cu iaurt

06 aprilie 2011

Ingrediente:

    * 1 pachet foi de plăcintă
    * 1 kilogram iaurt
    * 7 ouă
    * 400 grame zahăr
    * 1 lingură griş
    * 100 mililitri ulei
    * 2 plicuri zahăr pudră vanilat

Mod de preparare:Se bat ouăle cu 8 linguri zahăr, apoi se adaugă iaurtul scurs bine de zer, grişul şi restul de zahăr. Se unge tava cu ulei şi se pune câte o foaie care se unge cu ulei, peste care se presară zahăr. Se aşează în acest fel 6-7 foi (jumătate din câte sunt în pachet).
Se toarnă umplutura, se netezeşte şi se acoperă cu foile rămase aşezate în acelaşi mod ca şi cele de la bază. Ultima foaie se unge şi ea cu ulei şi se presară cu zahăr.
Se introduce la cuptorul încălzit în prealabil. Se coace 40 minute la foc mediu. Se scoate din cuptor, se acoperă cu un şervet şi se lasă să se răcească bine înainte de a se tăia.

sursa: Delicatesa.ro

taguri: placinta, iaurt, oua, zahar, gris

Galerie foto

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!