Plachie de peşte

20 iunie 2011

Plachie de peşte

Ingrediente:
•4 bucăţi peşte caras
•făină
•ulei
•4-5 bucăţi ceapă
•200 grame sos de rosii
•4-5 căţei usturoi
•1 pahar vin alb
•2-3 foi dafin
•sare
•piper
•cimbru
•1 bucată lămâie

Mod de preparare:

Peştele se curăţă de solzi şi de intestine şi se spală foarte bine. Se taie în bucăţi potrivit de mari şi se sărează. Se lasă să stea cu sare timp de 20 de minute. Bucăţile de peşte se dau prin făină şi se prăjesc în ulei încins. După ce s-a prăjit tot peştele, se pregăteşte sosul. Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în uleiul în care s-a prăjit peştele. Când ceapa începe să se aurească, se adaugă sosul de roşii, usturoiul tăiat mărunt, foile de dafin, cimbrul, sarea şi piperul.
Se lasă să fiarbă 10 minute. Jumătate din sosul rezultat se răstornă într-un vas termorezistent, peste sos se aşează bucăţile de peşte prăjit, iar deasupra se adaugă restul de sos. Vasul se acoperă cu un capac şi se dă la cuptor pentru 30 de minute. Se serveşte cu mămăliguţă.

sursa: Delicatesa.ro

taguri: peste, plachie, mamaliguta

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!