Pilaf de ciuperci

19 noiembrie 2010

Pilaf de ciuperci

Ingrediente:
•500 grame ciuperci sau 1 conservă de ciuperci
•1 pahar orez
•2 bucăţi ceapă mari
•3 linguri ulei
•sare
•piper
•pătrunjel (frunze) tocat mărunt

Mod de preparare:

Se curăţă, se spală şi se taie ciupercile bucăţi (dacă se folosesc ciuperci proaspete). Se pun la fiert într-o cratiţă împreună cu ceapa tăiată şi cu 2 pahare de apă. Se lasă să fiarbă încet 15 minute. Se strecoară, iar zeama de ciuperci se măsoară. Trebuie să fie două pahare de zeama; ceea ce prisoseşte se aruncă, iar dacă cumva nu ajunge, se adaugă apă. Orezul se spală şi se prăjeşte uşor în 3 linguri de ulei. Se pun ciupercile strecurate în cratiţă, se toarnă peste ele cele două pahare de zeamă şi se adaugă sarea şi piperul. Se lasă să fiarbă la foc mic, acoperit cu un capac. Când orezul este aproape fiert, se dă la cuptor, la foc mic, până când înfloreşte orezul. Se adaugă pătrunjel tăiat mărunt. Acest pilaf se poate servi cald sau rece.

sursa: Delicatesa.ro

taguri: pilaf, ciuperci, patrunjel, piper, ceapa, orez

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!