Peste alb cu sos de otet

11 ianuarie 2011 | Autor: Andrei Crivat

Peste alb cu sos de otet

Zilele trecute răsfoiam cărțile electronice de bucate ale lui Radu și în cea cu rețete din bucătăria chineză am dat peste acest mirific pește cu sos de oțet. N-am idee cum de am sărit-o până acum, dar mi-a sunat foarte bine și am făcut-o. N-am avut la îndemână tot ce-mi trebuia, așa că am renunțat la unele ingrediente și le-am înlocuit pe altele, dar tot a ieșit excelent :)

Ingrediente

•3 fileuri de pangasius (ar fi mers cod alb, dar n-am gasit)
•2 ouă
•2 lingurițe de brandy
•4 linguri de făină
•1 jumătate de ceapă (trebuia verde, dar n-am avut, așa că am folosit ceapă normală)
•2 cm rădăcină de ghimbir
•3 linguri de oțet de orez (eu n-am avut, am folosit oțet de vin)
•3 linguri de sos de soia
•125 ml de fond de pui (eu am pus apă)
•1 lingură de vin de orez (sau, dacă nu, vin alb demisec)
•1 lingură de zahăr brun
•1 ardei iute roșu tăiat fâșii (eu am folosit fulgi de ardei iute, 1 lingură)
•ulei pentru prăjit
•1 lingură ulei de arahide
•orez basmati (pentru garnitură)
Rețetă

Am tăiat fileurile de pește cuburi, le-am amestecat cu brandy-ul și cu puțină sare și le-am lăsat cuminți un sfert de oră, acoperite. Am bătut cele 2 ouă cu făina, până s-a format un fel de aluat foarte moale, prin care am dat bucățile de pește. Apoi am încins wok-ul, am pus în el ulei (mult) și am pus bucățile de pește. Le-am prăjit cam 2 minute. Apoi le-am scos pe-o farfurie. Am vărsat uleiul ăla mult, am șters wok-ul și am pus uleiul de arahide, în care am pus ceapa tocată și ghimbirul ras. Am adăugat apoi apa (că n-aveam fond de pui) și am lăsat până a început să fiarbă. Moment în care am adăugat vinul, 2 linguri de oțet și 2 linguri de sos de soia.

Am lăsat să fiarbă 2 minute, apoi am pus din nou peștele, încă o lingură de oțet și încă o lingură de sos de soia. În rețeta lui Radu, tot acum trebuia să adaug și niste amidon dizolvat în apă. Dar cum eu nu sunt un fan al amidonului, am renunțat la el. Am mai lăsat câteva minute pe foc, apoi l-am scos pe farfurie, l-am ornat cu niște pătrunjel verde tocat și l-am însoțit cu orez basmati. Poftă bună :)

sursa: Ebucataria.ro

taguri: peste, sos de otet, ceapa, oua, pangasius

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!