Macrou cu usturoi la cuptor

07 decembrie 2010

Macrou cu usturoi la cuptor

Ingrediente:
•1,5 kilograme macrou
•1 bucată lămâie
•1 pahar ulei
•1 căpăţână usturoi
•cimbru
•sare
•1/2 kilogram roşii sau 1 conservă roşii decojite sau 2-3 linguri bulion
•3-4 linguri vin
•piper boabe

Mod de preparare:

Peştele se curăţă şi se presară cu sare. Se lasă aşa o jumătate de oră. După expirarea timpului, se crestează şi în fiecare crestătură se pun căţei de usturoi şi felii de lămâie. Peştele se pune într-o tavă. Deasupra de presară piper şi cimbru. Se toarnă uleiul şi se pun roşiile tăiate felii (sau roşiile decojite date la robot). Se dă la cuptor pentru 40-45 de minute, iar când este aproape gata se pune şi vinul.

 

sursa: Delicatesa.ro

taguri: macrou, peste, mamaliguta, usturoi, cimbru, piper, vin

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!