Fettuccine cu sparanghel

08 aprilie 2012

Fettuccine cu sparanghel
Ingrediente
250 grame paste fettuccine
400 grame sparanghel
1 ceapă
1 ţeli mică
1-2 morcovi
1 dovlecel
1/2 ardei gras roşu
500 mililitri smântână pentru gătit
caşcaval ras
pătrunjel
sare
piper
ulei de măsline 
 
Mod de preparare
 
Sparanghelul se spală cu apă rece, se curăţă de partea de la bază, apoi se pune la fiert în apă cu sare.
Se fierbe timp de 4-5 minute, până când sparanghelul devine moale, se scoate din apa în care a fiert, se lasă să se răcorească, apoi se taie rondele.
Ceapa şi ţelina se taie mărunt, morcovul se taie rondele, apoi se călesc în puţin ulei de măsline.
După ce ceapa a devenit sticloasă, se adaugă şi dovlecelul şi ardeiul roşu  tăiate mărunt. Se călesc împreună pentru 10-15 minute.
 
După acest timp, se condimentează cu sare şi piper şi se adaugă sparanghelul tăiat. Se mai lasă puţin împreună la călit.
Se încorporează smântâna de gătit şi se lasă să fiarbă aproximativ 20 de minute, la foc mic, până când sosul scade la jumătate.
 
Pastele se fierb în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Când sunt fierte se scurg din apa în care au fiert.
Pastele fierte şi bine scurse se pun peste sosul pregătit mai sus, omogenizându-se.
Se presară cu caşcaval ras şi pătrunjel tocat şi se servesc fierbinţi.
 

sursa: Delicatesa.ro

taguri: paste fettuccine, sparanghel, ceapă, morcovi, ardei gras roşu, telina

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!