Curcan cu sos Nuoc Cham

20 aprilie 2011 | Autor: Andrei Crivat

Curcan cu sos Nuoc Cham

Sosul Nuoc Cham e un sos vietnamez bun la toate. Adică merge de minune la o mulțime de mâncăruri, pentru că e proaspăt și dulce și iute și sărat. Eu am zis că dacă merge la pește și la pui, trebuie să meargă și la curcan. Și a mers, de minune.

Ingrediente

  • 200 g piept de curcan, dezosat, fără piele
  • 2 limete, mai exact sucul și coaja lor rasă.
  • 2 lingurițe de sos de pește
  • 2 lingurițe de zahăr
  • 2 căței de usturoi.

Rețetă

Am tăiat pieptul felii, apoi le-am bătut bine cu un ciocan. Am stors cele două limete. În zeama lor am pus sosul de pește, zahărul, usturoiul zdrobit și coaja lor rasă. Și le-am amestecat bine. Am pus pe grătar feliile de curcan, presărate cu piper. Câteva minute pe fiecare parte, până se pătrund, fără să se usuce. La urmă, am pus sosul peste carne. Combinația de dulce și sărat, iute și acrișor face minuni cu orice carne. Poftă bună :)

sursa: Ebucataria.ro

taguri: curcan, sos Nuoc Cham

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!