Crema de banane

08 noiembrie 2011

Crema de banane

Ingrediente: 2-3 banane bine coapte, 50 gr. zahar brun, o lingura zeama de lamaie, o lingura cu varf de jeleu de zmeura, coacaze sau peltea de gutui, o lingura cu varf de iaurt, fructe din dulceata sau frisca pentru ornat.

Mod de preparare: Bananele mai moi, curatate de coaja, le zdrobesti bine cu furculita. Adaugi treptat toate ingredientele si zahar dupa gust. Crema obtinuta o asezi in cupe, le lasi la rece 2-3 ore, apoi le ornezi cu frisca cu sau fara gelatina, sau numai cu fructe din dulceata. Piureul de banane se poate amesteca cu zahar vanilat si cca 100-150 g frisca batuta spuma. Apoi, crema se pune in cupe si se lasa la frigider sa se raceasca bine. Dupa ce s-a racit, incepi sa ornezi abundent cu frisca si cu o lingurita cu jeleu de zmeura. Alaturi poti pune piscoturi, pricomigdale, cateva felii de banane sau sa presari deasupra cupei si putina ciocolata Un desert delicios si hranitor pentru adolescentul tau !

Timp de preparare: 30 minute.

sursa: Alimentatiecopii.ro

taguri: banane, jeleu, zmeura

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!