Cozonac Rosenkranz

26 aprilie 2011

Cozonac Rosenkranz

Ingrediente:
•400 grame făină
•2 ouă
•100 mililitri lapte
•25 grame drojdie
•4 linguri zahăr pentru lapte
•130 grame unt
•8 linguri zahăr pentru unt
•12 linguri zahăr pentru caramel
•200-300 grame nuci măcinate
•1 praf sare
•arome (coajă rasă de lămâie, de portocală, esenţă de rom etc.)

Mod de preparare:

Într-un castron se amestecă drojdia cu cele 4 linguri zahăr şi laptele (nu se lasă la dospit). În alt castron se amestecă făina cu ouăle, sarea şi aromele, după care se toarnă amestecul de drojdie şi se frământă bine 10-15 minute. Pe un blat presărat cu făină se întinde o foaie de 1 cm grosime. Foaia se unge cu untul amestecat cu cele 8 linguri zahăr, se presară cu nucă măcinată şi se presează bine cu palma, apoi se rulează şi se taie în 6 bucăţi. Într-o cratiţă mai înaltă se caramelizează cele 12 linguri de zahăr, se tapetează marginile cratiţei şi se lasă să se răcească bine. În cratiţa cu zahărul caramelizat, se aşează cele 6 rulouri, în picioare la distanţă una faţă de alta pentru a avea loc să crească. Se acoperă cu un şervet şi se lasă la crescut o oră, la căldură. Se coace 30 minute la 170 grade. Se scoate şi se răstoarnă pe platou, se lasă să se răcească bine şi apoi se taie.

sursa: Delicatesa.ro

taguri: cozonac

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!