Cornuleţe cu nuca

24 februarie 2011

Cornuleţe cu nuca

Ingrediente:

    * 25 grame drojdie
    * 250 grame untură
    * 1 pahar lapte bătut
    * 2 ouă
    * 1 praf sare
    * 3 linguri zahăr
    * 700-800 grame făină
    * 1 ceşcuţă ulei
    * 1 esenţă de vanilie
    * gem pentru umplut
    * 150 grame nuci pentru umplut
    * zahăr pudră vanilat pentru decor

Mod de preparare:

Se amestecă drojdia cu 1 linguriţă zahăr, cu puţină apă călduţă şi puţină  făină. Se adaugă o ceşcuţă de ulei. Se lasă să crească, apoi se pun restul ingredientelor şi se frământă un aluat potrivit de tare. Se lasă aluatul la căldură până îşi dublează volumul. După ce a crescut suficient, se iau bucăţi de cocă şi se întind foi potrivit de groase, se taie pătrăţele care se umplu cu gem amestecat cu nucă măcinată. Se rulează din colţ, se răsucesc şi se aşează în tava unsă cu ulei. Se lasă aşa să mai crească în tavă timp de 5 minute, apoi se introduc la cuptor pentru 15-20 de minute.
Cât sunt calde se pudrează cu zahărul pudră vanilat.

sursa: Delicatesa.ro

taguri: cornulete, prajitura, vanilie, nuci

Salvează la favoriteComenteazăTrimite pe Yahoo Messenger

Comentarii

Fii prima care îşi spune părerea despre acest subiect!